FOTO | Grupare paramilitară ilegală care avea legături cu separatiștii din Donbas, destructurată de SIS și procurori

  • 14 Noiembrie 2018 09:37
FOTO | Grupare paramilitară ilegală care avea legături cu separatiștii din Donbas, destructurată de SIS și procurori

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Procuratura municipiului Chișinău au destructurat o grupare paramilitară ilegală, care acționa sub paravanul unor așa-numite jocuri de tip militar-tactic.

Potrivit unui comunicat al SIS, descinderile au avut loc concomitent în 13 locații din raza municipiului Chișinău. Gruparea a fost monitorizată timp de peste un an de către Centrul Antiterorist al SIS, fiind stabilite conexiuni directe ale membrilor grupării cu mercenari și entități paramilitare din regiunea de Est a Ucrainei.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate diferite tipuri de arme, componente de arme de luptă, echipamente militare, focoase și aruncătoare de grenade, inclusiv 8 grenade de tip F1; 260 de cartușe calibrul 5.45 mm; 39 de cartușe de calibrul 9 mm; 5 cartușe de calibrul 7.62 mm. La fel, a fost ridicat și un obiect explozibil, ce a fost confecționat artizanal de către unul dintre membrii grupării, inițiat în domeniul diversionist.

Astfel, potrivit oamenilor legii, la sfârșitul lunii martie a anului curent, în cadrul unor acțiuni procesual-penale au fost depistate și ridicate circa 200 de muniții de luptă de calibrul 9 mm într-un ascunziș improvizat pe teritoriul unui poligon aflat la periferia municipiului Chișinău.

„Investigațiile au relevat faptul că gruparea activa conform unei structuri și ierarhii militare bine organizate, cu o pregătire ideologică temeinică și capacități de luptă în condiții reale. La domiciliile acestora au fost identificate și ridicate drapele, panglici, ecusoane, insigne militare, precum și blazoane utilizate de către mercenarii din Ucraina. De asemenea, la unii membri au fost găsite dispozitive de localizare in timp real de tip GPS Traker, remodelate artizanal”, se precizează în comunicat. 

 

Reprezentanții SIS anunță că au fost inițiate două cauze penale. Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura mun. Chișinău continuă investigațiile, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor de importanță pentru cauza penală și atragerii la răspundere penală a membrilor grupării paramilitare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău