FOTO | Grătare și corturi, în centrul Chișinăului, în cadrul unei contramanifestații pentru opoziția care protestează împotriva guvernării

  • 26 August 2018 13:07
FOTO | Grătare și corturi, în centrul Chișinăului, în cadrul unei contramanifestații pentru opoziția care protestează împotriva guvernării

Încă de dimineață în Piața Marii Adunări Naționale, unde urmează să înceapă un protest anti-guvernamental, au fost instalate mai multe corturi, în care sunt lăzi cu produse alimentare, și au fost improvizate câteva grătare.

Au fost puse și câteva tarabe,  unde oamenii care s-au adunat în fața Guvernului, primeau apă și chifle. A fost instalată și o scenă, pe care scrie: „Jos prețurile la petrol”, transmite corespondentul Radio România Chișinău. 

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, a declarat că organizatorii protestelor nu au anunțat anterior că vor aduce în PMAN corturi și grătare, deși acest lucru trebuia specificat.

Vicepreședintele formațiunii „Partidul Nostru”, Ilian Cașu, a spus într-un live pe Facebook că: „Oficial, Piața Marii Adunări Naționale aparține Maiei Laguta, dar real aparține lui Ilan Șor și unui grup mic care protestează contra scumpirii carburanților. Regimul a pregătit o provocare de calibru”.

În Piața Marii Adunări Naționale este anunțat pentru astăzi, începând cu ora 14:00, un protest al Mișcării de Rezistență Națională Acum, formată din partide politice de opoziție și reprezentanți ai societății civile.

Pentru 26 august au mai anunțat proteste grupul Aurel Bucureanu, Alexei Frolkop și Svetlana Șandovskaia. Ei vor manifesta împotriva ridicării prețurilor la combustibil. Și Asociația Obștească „Credință Patriei” a anunțat că va organiza o manifestație de promovare a valorilor național-patriotice.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău