FOTO | Google felicită R. Moldova de Ziua Independenței printr-un doodle special

  • 27 August 2022 15:15
FOTO | Google felicită R. Moldova de Ziua Independenței printr-un doodle special

Motorul de căutare al Google a publicat în această dimineață, 27 august, pictograma dedicată Zilei Independenței R. Moldova, o imagine cu tricolorul Republicii Moldova.

„Doodle-ul de astăzi sărbătorește Ziua Independenței Republicii Moldova. În această zi, în anul 1991, Moldova a părăsit Uniunea Sovietică și a devenit o națiune suverană.

De obicei, moldovenii comemorează ziua cu artificii, sărbători stradale și adunări în sânul familiei. În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, cetățenii se bucură anual de un concert patriotic și de o paradă militară. Președintele Republicii Moldova și alți oficiali de rang înalt participă și ei la o ceremonie de depunere de flori, înainte ca președintele să se adreseze națiunii.

Înfățișat în opera de artă de astăzi, steagul național albastru, galben și roșu al Moldovei decorează clădirile și casele din întreaga țară. Steagul are o stemă centrală cu un vultur care ține un sceptru de aur și o ramură de măslin care simbolizează pacea. Scutul de pe vultur înfățișează un brah, un bou preistoric devenit simbolul național al Moldovei.

Oamenii termină sărbătoarea așezându-se la masă pentru a savura bucate tradiționale precum mamaliga, un terci de mălai servit cu unt și smântână și sorbind vinuri moldovenești de renume mondial.

La mulți ani de Ziua Independenței, Moldova!”, se arată în mesajul Google.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău