FOTO | Gaudeamus Timișoara 2018, la ora bilanțului

  • 18 Iunie 2018 16:51
FOTO | Gaudeamus Timișoara 2018, la ora bilanțului

Cea de a zecea ediție a Târgului Gaudeamus Timișoara, evenimentul cu numărul 106 organizat de Radio România sub acest brand s-a încheiat ieri, în prezența unui public încă numeros.

Nici vremea capricioasă și nici absența târgului în ultimii ani de pe harta evenimentelor culturale ale orașului nu i-au împiedicat pe timișoreni să ajungă la Gaudeamus, bilanțul final al ediției înregistrând peste 10.000 de vizitatori. Târgul Gaudeamus Timișoara 2018 a fost organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio Timișoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, și a avut loc în perioada 13 - 17 iunie, în premieră în Piața Libertății.

Sursa foto: Radio Timișoara

Premiile Gaudeamus Timișoara 2018 decernate în cadrul festivității care a avut loc duminică, 17 iunie, sunt:

Trofeul Gaudeamus: locul 3 – Editura RAO, locul 2 – Grupul Editorial ART și locul 1 – Editura Humanitas.

Cele mai râvnite cărți ale ediției au fost desemnate volumele Istoria Transilvaniei de Ioan Aurel Pop și Ioan Bolovan, publicat de Editura Școala Ardeleană și Femei care aleargă cu lupii de Clarissa Pinkola Estés, publicat de Editura Niculescu.

Trofeul Presei, pe secțiunile radio, TV și online, a revenit postului Radio Vocea Evangheliei Timișoara – secțiunea radio, postului TVR Timișoara – secțiunea TV și website-ului www.tion.ro – secțiunea online.

Premiul Miss Lectura a fost câștigat de Carina Sandu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Constantin Diaconovici Loga din Timișoara. Premiul a fost oferit de Radio România și Avon.

Pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului, vizitatorii au avut ocazia să participe la Tombola Gaudeamus organizată pe baza buletinelor pentru Votul Publicului. Cele trei premii puse în joc, oferite de IndECO Grup, au fost câștigate de: Flavia-Tabita Todea și Bianca-Medeea Dănilă, câte o tabletă, și Andreea Pârvuț, un laptop Lenovo, Marele Premiu al Tombolei.
Președintele de onoare al Târgului Gaudeamus Timișoara 2018 a fost prof. univ. dr. Ioan Hațegan.

Proiecte derulate sub sigla Gaudeamus – Radio România:

Standul Centenar România, organizat de Radio România cu prilejul tuturor Târgurilor Gaudeamus derulate pe parcursul anului 2018, în cadrul căruia a fost expusă o colecție de volume cu această tematică.

Vineri, 15 iunie, Gaudeamus Timișoara a găzduit etapa zonală a Concursului Național de Lectură Mircea Nedelciu, proiect de anvergură națională inițiat de Radio România cu scopul declarat de a promova lectura în rândul elevilor și derulat aici sub numele Lectura la doi pași. Câștigătoarele concursului, eleve de la liceele și colegiile naționale timișorene, desemnate de un juriu format din profesori de limba română, au fost: Iulia Sucutărdean (Liceul Teoretic Nikolaus Lenau) – locul 1, Theodora Posta (Colegiul Național Constantin Diaconovici Loga) – locul 2 și Anisia Mateia (Liceul Pedagogic Carmen Sylva) – locul 3. Premiile au fost oferite de Radio România Timișoara, IndECO Grup, Getmusic.ro și Editura Niculescu. Ocupanta locului 1 va participa la finala națională a concursului, care va avea loc la Târgul Internațional Gaudeamus (București, 14 - 18 noiembrie a.c.).

Invitați de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care Radio România promovează și recompensează performanțele obținute pe plan internațional de către reprezentanții de top ai învățământului românesc. Invitatul de nota 10 al Târgului Gaudeamus Timișoara 2018 a fost Sergiu-Ionuț Novac, elev la Colegiul Național Coriolan Brediceanu din Lugoj. Premiul a fost oferit de Radio România.
Cărțile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donații din partea expozanților și a vizitatorilor, a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunități subfinanțate din acest punct de vedere. Cele circa 1.000 de volume donate la Gaudeamus Timișoara 2018 pentru acest proiect vor ajunge, prin intermediul Radio România Timișoara, în localitatea Petriș, din județul Arad.
Târgul Gaudeamus Timișoara - un eveniment organizat de Radio România.

Următoarea etapă a Caravanei Gaudeamus va avea loc în perioada 11 – 15 august, în Piațeta Perla din Mamaia. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău