FOTO | Expoziția internațională „Tourism &Travel Expo” a fost lansată la Chișinău

  • 06 Aprilie 2023 14:10
FOTO | Expoziția internațională „Tourism &Travel Expo” a fost lansată la Chișinău

După o pauză de trei ani cauzată de pandemie, la Chișinău a fost astăzi, 6 aprilie, lansată expoziția internațională „Tourism &Travel Expo”. Sute de oferte turistice din Rep. Moldova, România, Bulgaria, Georgia sunt propuse în cadrul acesteia. Rep. Moldova își promovează ofertele turistice sub egida brandului de țară „Pomul Vieții”, unificând turismul ecologic, rural, turismul de experiențe, dar și inițiative de dezvoltare a regiunilor, au declarat organizatorii expoziției, scrie Radio Chișinău.

12 consilii raionale din Rep. Moldova își prezintă ofertele turistice din regiunile din care provin, a declarat ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în cadrul conferinței de deschidere a expoziției:

„Printre evenimentele de amploare organizate pe parcursul expoziției este de menționat Concursul Casa Părintească – competiție pentru cea mai bună prezentare. Elementul de bază al proiectului îl constituie o casă autentică renovată și pusă în serviciul turistic, dar și modalitățile de promovare care sunt mult mai largi și includ elemente de folclor, bucătărie tradițională, obiecte de artizanat, tot ceea ce reprezintă tezaurul cultural și casa moldovenească moștenită de la străbuni”, a declarat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului din România, Constantin-Daniel Cadariu, prezent la eveniment, a anunțat că urmează a fi semnat un protocol de colaborare pentru a dinamiza potențialul turistic de pe ambele maluri ale Prutului:

FOTO | Expoziția internațională „Tourism &Travel Expo” a fost lansată la Chișinău

„Ca și Țară suntem prezenți cu un stand patronat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului din România, la care participă foarte mulți expozanți. Avem reprezentanți ai  cinci consilii județene, ai cinci municipii, și - foarte important – sunt prezente trei asociații de profil din domeniul turismului din România, și mă refer aici la Asociația pentru Turism din Județul Prahova, la Asociația Națională a Agențiilor de Turism, și la Asociația pentru Incoming România”, spune Constantin-Daniel Cadariu.

Ce spun însă despre această expoziție cei care au venit cu oferte turistice, atât în Republica Moldova, cât și în România:

„Mariana Iurcu, Centrul de promovare a turismului din Călărași. 12 rute turistice pe raionul Călărași – provocare pentru vizitator dacă el preferă să călătorească, el timp de un an poate vizita întreg raionul Călărași. Iată aici avem și Ruta Bisericilor de Lemn pentru că avem cele mai multe mănăstiri și biserici de lemn cu protecție națională. Turismul ecologic se asociază cu turismul de aventură”, spune Olariu Cezar.

„Olariu Cezar de la Primăria Municipiului Suceava. Avem Cetatea de Scaun a Sucevei, avem muzeul de Istorie, Muzeul de Științe Naturale, Muzeul Satului printre obiectivele turistice. Și cel mai important – o statuie foarte, foarte mare a lui Ștefan Cel Mare călare. Prețurile sunt normale în comparație cu cele din Valea Prahovei sau din Constanța. Bucovina, de unde face parte și Suceava, noi ne situăm la un nivel mediu pentru prețul de cazare și mâncare”.

Expoziția este deschisă publicului până pe 9 aprilie, la centrul expozițional Moldexpo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău