FOTO | Expoziția „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată la Moldexpo din Chișinău

  • 31 Ianuarie 2018 17:07
FOTO | Expoziția „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată la Moldexpo din Chișinău

Expoziția națională „Fabricat în Moldova”, a fost vernisată astăzi la Chișinău. Mai mulți producători autohtoni din sectorul agroindustrial, alimentar, precum și fabricanți de textile și de mobilier și-au expus mărfurile la Centrul Expozițional Moldexpo. Câteva sute de producători autohtoni și-au prezentat cele mai bune mărfuri la expoziția „Fabricat în Moldova”. Este vorba, în mare parte, despre produse agroalimentare, textile, mobilă și alte  bunuri de larg consum.

Vinurile și articolele din ceramică, produse de meșterii autohtoni de asemenea s-au regăsit la expoziție.

Prezent la inaugurare, ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, a spus că expoziția este o modalitate pentru producătorii autohtoni de a-și promova produsele.

„Produsele noastre sunt bune, trebuie să investim în calitate, în eficiența acestor produse, astfel ca în momentul în care cineva din exterior găsește produsele noastre pe rafturile din magazinele oricare oraș din afara țării să spună că acesta este un produs calitativ și accesibil. În așa fel  ne vom crește economia noastre: atâta timp cât suntem competitivi și avem calitate a produselor noastre”, afirmă Chiril Gaburici.

Semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a mărit numărul de exporturi spre piața europeană, a declarat ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

„Sloganul cu care se desfășoară expoziția în acest an  este  „Fabricat în Moldova- Fabricat pentru tine”. Adică, pentru tine este acum nu doar pentru consumatorul local, dar și pentru cei peste 500 milioane de consumatori de pe piața țărilor UE, care se bucură de produse de calitate din Republica Moldova. Prevedem că această tendință va crește și în viitor, cu dezvoltarea relațiilor comerciale și continuarea susținerii din partea Uniunii Europene în ceea ce privește și dezvoltarea întreprinderilor din R. Moldova”, spune Peter Michalko.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță a remarcat faptul că relațiile comerciale dintre Republica Moldova și România sunt într-un trend ascendent.

„România este principalul partener comercial al Republicii Moldova. Categoria de produse s-a diversificat, avem un interes din partea companiilor din România de a accesa oportunitățile pe care Republica Moldova le oferă. Avem tot mai multe firme din R. Moldova care se înregistrează în România. Suntem în continuare mai multe domenii care ar urma să fie explorate în mod corespunzător de oamenii de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului”, a subliniat Daniel Ioniță.

Expoziția se desfășoară în acest an cu genericul: „Fabricat în Moldova-Fabricat pentru tine” și va fi deschisă vizitatorilor până pe 4 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău