FOTO | Expoziția Fabricat în Moldova 2019, inaugurată la Moldexpo

  • 30 Ianuarie 2019 18:15
FOTO | Expoziția Fabricat în Moldova 2019, inaugurată la Moldexpo

Agenți economici din diferite ramuri ale economiei naționale participă la actuala ediție a expoziției Fabricat în Moldova. Ca și la edițiile anterioare, expoziția are și un program de afaceri, cu mese rotunde, prezentări de companii și produse, seminare, conferințe pe teme de interes în sfera cooperării comercial- economice, transmite IPN.

În cadrul evenimentului de inaugurare, miercuri, 30 ianuarie, președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a declarat că genericul ediției a XVIII-a este: „Acasă. Autentic. Autohton”. La eveniment participă circa 450 de agenți economici, inclusiv din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană, unii cu stand-uri colective.

Prezent la eveniment, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a menționat că, în septembrie 2018, s-au împlinit patru ani de la implementarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA), care este parte a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Datorită DCFTA, circa 70% din produsele moldovenești ajung în UE, iar gama acestora este una complexă și diversificată. „Este un fapt împlinit, care nu poate fi contestat nici de cei mai aprigi critici ai DCFTA. Anume datorită acestui acord, sectorul agro-alimentar a înregistrat cea mai mare creștere, în ultimii patru ani acesta înregistrând o creștere de 44% la capitolul exporturi”, a notat ambasadorul.

Cel mai mare stand colectiv, din cele 21 amenajate la expoziție, este cel al UTA Găgăuzia, cu o suprafață de 230 de metri pătrați. Prim-adjunctul bașcanului Găgăuziei, Vadim Ceban, a declarat că sunt companii producătoare, prezente cu produse calitative pe piața UE și care beneficiază de facilitățile de liber schimb.

Partea expozițională a evenimentului se va desfășura în mai multe pavilioane și în spațiile deschise ale centrului expozițional. În pavilionul central sunt prezente întreprinderi din sectorul agricol, produse alimentare, băuturi și sunt amenajate expoziții colective din 18 raioane. În pavilionul 2 sunt întreprinderi industriale, textile și mobilă a 17 companii care reprezintă brandul „Din inimă”. În pavilionul 3 sunt instituțiile publice prestatoare de servicii – ANOFM, AGEPI, CNAS, etc., consiliile raionale, meșterii populari. În spațiile deschise sunt comercializate produse și tehnică agricolă.

Expoziția Fabricat în Moldova 2019 va fi deschisă până pe 3 februarie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău