FOTO/VIDEO | Eveniment inedit: Eugen Doga a cântat pe peronul Gării Feroviare

  • 14 Septembrie 2018 18:55
FOTO/VIDEO | Eveniment inedit: Eugen Doga a cântat pe peronul Gării Feroviare

Un eveniment inedit a avut loc, vineri, 14 septembrie, la Gara Chișinău. Renumitul compozitor Eugen Doga a susținut un excepțional recital de pian chiar pe peronul gării. Maestrul a interpretat câteva dintre cele mai faimoase melodii ale sale, încântând publicul și călătorii. Unii pasageri, care au venit la gară mai devreme pentru îmbarcarea în tren, au rămas minute în șir nemișcați, savurând acordurile instrumentului muzical.

„Este fenomenal. Nu m-am așteptat să-l văd pe maestru chiar pe peron”

„O idee foarte bună. Este pentru prima dată când am ocazia să ascult operele lui Eugen Doga pe viu. Am avut norocul să cumpăr bilet pentru această zi”, au spus călătorii.

Cu această ocazie, administrația Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, cea care a organizat evenimentul, a decorat maestrul cu cea mai înaltă distincție din domeniul feroviar.

„Am recurs la acest minim gest de recunoștință față de maestrul Eugen Doga, cel care a adus faimă țării noastre în întreaga lume. Ordinul a fost emis de o comunitate feroviară internațională, la propunerea CFM. Am fost, în primul rând, ghidați de susținerea, deschiderea și colaborarea Domniei Sale cu întreprinderea noastră. Maestrul a dăruit companiei dreptul de a-i utiliza melodiile în gările și trenurile din țară, contribuind, în acest fel, la delectarea călătorilor noștri”, a subliniat directorul general al CFM, Iurii Topala.

Ulterior, maestrul a fost surprins de prestația copiilor de la Palatul de Cultură a Feroviarilor, care au cântat și au dansat după celebra melodie

„Maria-Mirabela”, scrisă de Eugen Doga, pe versurile marelui poet Grigore Vieru.

„Nu este cea mai ușoară lucrare, însă a fost interpretată perfect de acești minunați copii. Sper că ei vor deveni un exemplu și pentru alții. Au ciripit atât de frumos! Cred că ei, cu timpul, se vor transforma în niște privighetori, care vor cuceri meridianele, poate chiar cu ajutorul „Căii Ferate”. Nu am mai cântat niciodată într-o gară. Locul pentru un asemenea recital a fost ales perfect. Gara este o poartă spre lume. Mă bucur că am ocazia să mă aflu aici. Îi mulțumesc drectorului întreprinderii, deoarece are grijă nu doar de „Calea Ferată”, dar și de oamenii care o utilizează, iar eu sunt unul dintre ei. Trenul este un transport sigur. De fiecare dată când călătoresc, sunt primit aici cu foarte multă căldură și grijă, fapt pentru care le mulțumesc”, a conchis maestrul Eugen Doga.

În anul 2018, ilustrul compozitor a primit din partea Guvernului Republicii Moldova dreptul de a circula gratuit cu trenul pe oricare dintre cursele existente.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
18,33 °C
cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,5 m/s
Thu
23 °C
Fri
17 °C
Sat
15 °C
Sun
17 °C
Mon
21 °C

Curs oficial BNM 27 Iunie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.6429 -0.0508
USD 18.1596 -0.0159
RON 4.3730 -0.0108
UAH 0.6939 0.0007
RUB 0.2876 -0.0023
Arhivă Radio Chișinău