FOTO | Două secții din cadrul Spitalului Raional Strășeni au fost modernizate

  • 18 Octombrie 20:00
FOTO | Două secții din cadrul Spitalului Raional Strășeni au fost modernizate

Secțiile pediatrie și terapie din cadrul Spitalului Raional Strășeni au fost renovate capital. Personalul medical va beneficia de condiții moderne de muncă, iar pacienții – de servicii medicale mai calitative și mai sigure, anunță Ministerul Sănătății.

Suma, alocată din bugetul Ministerului Sănătății, pentru reparație, amenajarea teritoriului adiacent, dar și dotarea cu mobilier și echipament a constituit circa 13,6 milioane de lei.
 
Secțiile reparate dispun de 46 de paturi: 20 – pediatrie și 26 – terapie. Anual, în aceste secții sunt internați aproximativ 1.500 de pacienți.
 
Responsabilii de la Ministerul Sănătății menționează că în afară de lucrări de renovare, instituția a beneficiat în ultimii doi ani și jumătate de echipament și dispozitive medicale de ultimă generație: aparat de radiografie mobilă, aparat USG, electrocardiograf, analizator automat ale gazelor și electroliților în sânge, defibrilator, analizator pentru determinarea echilibrului acido-bazic, monitor pentru funcții vitale, sistem de sterilizare, stație de producere a oxigenului, generator electric, mese și lămpi pentru operații, brancarde, paturi medicale, trolee de resuscitare etc., în sumă de aproximativ 22 de milioane de lei.
 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sat
8
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău