FOTO | Doi bărbați au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost împușcați de un consătean. Ce au descoperit polițiștii în gospodăria atacatorului

  • 12 Ianuarie 2020 09:57
FOTO | Doi bărbați au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost împușcați de un consătean. Ce au descoperit polițiștii în gospodăria atacatorului

Polițiștii din Criuleni, au fost sesizați, ieri seara, la ora 20:30, de o femeie din satul Mălăeștii Vechi, raionul Criuleni, care a comunicat că soțul său și încă o persoană, aflându-se în ospeție la un consătean, au fost răniți în urma unei împușcături dintr-o armă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General de Poliție,  la fața locului a ajuns polițiștii de investigație și cei de urmărire penală ai IP Criuleni, precum și angajații BPDS „Fulger”, conducerea IP Criuleni și IGP cât și procurorul din cadrul Procuraturii Criuleni.
Astfel, s-a stabilit că doi bărbați, în vârstă de 54 de ani, locuitori ai satului Mălăieși, aflându-se în ospeție la consăteanul lor, în vârstă de 62 de ani, au consumat împreună băuturi alcoolice.

La un moment dat, între ei s-a iscat o ceartă, astfel, gazda a scos din safeu o armă cu țeavă ghintuită de model ,,Baikal442" deținută legal și a efectuat două împușcături în direcția unuia dintre bărbați, astfel rănindu-l în abdomen și picior, după care a efectuat trei împușcături în direcția celuilalt bărbat. În rezultat, bărbatul a fost rănint în abdomen. În acel moment, a venit soția unuia dintre bărbați, dar, nu a reușit să intre în casă, a fost și ea rănită la picior. Femeia împreună cu celălat consătean au reușit să fugă, iar soțul a rămas într-o vagonetă de la intrarea în gospodăria suspectului.

În cadrul intervenției, suspectul a efectuat trei împușcături în direcția polițiștilor. Polițiștii au efectuat trei împușcături de avertisment după care l-au imobilizat și reținut pe atacator. Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență din mun. Chișinău, ambii bărbați fiind internați în stare gravă.
În urma cercetării, în gospodăria suspectului polițiștii au depistat și ridicat o armă cu țeavă listă calibru 16mm, deținută ilegal, o grenadă de model F-1 dezasamblată ( cu focosul scos), două încărcătoare pentru pistolul de model"Baikai 442" dintre care unul cu cinci cartușe încărcat și 142 cartușe în suportul de plastic și 2 arme cu aer comprimat.

Angajații IP Criuleni desfășoară acțiuni de urmărire penală în cadrul cauzei penale pornită în baza art. 27-145, (tentativă de omor), art. 349 (Amenințarea sau violența săvîrșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datoria obștească), art. 290 (Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea,repararea sau comer cializarea ilegală a armelor și munițiilor, sustragerea lor) și art.280 (luare de ostatici).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău