FOTO | Cum sunt instruiți militarii Armatei Naționale în cadrul operațiunii KFOR

  • 27 Ianuarie 2020 12:40
FOTO | Cum sunt instruiți militarii Armatei Naționale în cadrul operațiunii KFOR

Cel de-al 12-lea contingent al Armatei Naționale, care se află în Kosovo, a desfășurat în perioada decembrie-ianuarie curent mai multe activități specifice operațiunii KFOR.

Astfel, potrivit comandantului contingentului, locotenent-colonel Ion Cozaru, militarii moldoveni, alături de cei din Slovenia și Italia, au participat la ședințe teoretice și practice în cadrul instruirii obligatorii la început de misiune, inclusiv la compartimentul controlul mulțimii (fire phobia).


Ulterior, cei 41 de ofițeri de subofițeri au fost implicați în activități de pază și apărare a obiectivelor de importanță deosebită, printre care și Mănăstirea Decane, de recunoaștere și prezență a forței în aria de responsabilitate a Comandamentului Regional — Vest și de patrulare a zonei de operații.



Totodată, grupul de geniști a îndeplinit misiuni de recunoaștere și cercetare genistică a zonelor de aterizare a elicopterelor și itinerarelor de deplasare a trupelor.

Contingentul KFOR-12 a plecat în Kosovo în luna decembrie 2019 și se va afla acolo până în iunie curent.

Contingentul este format din 41 de militari profesioniști, dintre care șapte geniști, un pluton de 33 de infanteriști și un ofițer de stat major.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău