FOTO | Codul portocaliu de inundații se menține. Salvatorii lucrează la construcția unui dig la Nistru

  • 29 Iunie 2020 13:45
FOTO | Codul portocaliu de inundații se menține. Salvatorii lucrează la construcția unui dig la Nistru

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că monitorizează situația pe râurile Prut și Nistru, unde se menține riscul de inundații, ca urmare a avertizării Cod portocaliu de creștere a nivelului apei, emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit estimărilor, pe râul Prut, pe sectorul dintre orașul Leușeni și satul Brânza, se va menține nivelul înalt al apei, cu ieșirea în luncă, iar pe sectorul dintre satul Criva și orașul Costești va avea loc descreșterea nivelului apei cu până la 40 de centimetri.

Pe râul Nistru, nivelul apei va crește cu până la 30 de centimetri pe sectorul cuprins între Tighina și satul Talmaza, iar între satul Naslavcea și orașul Dubăsari, se vor menține niveluri înalte, cu o scădere a nivelului apei de până la 40 de centimetri.

În localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, echipe de salvatori lucrează în prezent la fortificarea unui dig de protecție cu lungimea de peste 50 m pentru protejarea culturilor agricole din lunca râului Nistru. Mai multe diguri de protecție au fost întărite în raioanele Soroca, Ștefan Vodă, Căușeni, Rezina, Anenii Noi, dar și la Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău