FOTO | Ce au putut vedea vizitatorii la „Orășelul European”, organizat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”

  • 13 Mai 2017 17:39
FOTO | Ce au putut vedea vizitatorii la „Orășelul European”, organizat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”

Ziua Europei, marcată astăzi la Chișinău, a adunat zeci de oameni în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, unde a fost improvizat tradiționalul „Orășel European”.

Vizitatorii au avut posibilitatea să viziteze stand-urile ambasadelor țărilor Uniunii Europene, să afle mai multe informații despre proiectele finanțate de către Uniunea Europeană în Republica Moldova, dar și să se bucure de cultura și bucătăria europeană.

 În orășelul european, vizitatorii au gustat din bucătăriile tradiționale europene, au participat la lecții de limbi străine și chiar s-au prins în hore.  Unii ne-au spus că nu ratează nicio ediție a „Orășelului European”, în timp ce alții îl vizitează pentru întâia oară.

E foarte frumos. Suntem pentru prima dată. Am venit să ne informăm despre dezvoltarea noastră personală, dar și a Republicii Moldova. Am venit în special pentru copii, să vadă și ei.”

„Mie totul îmi place. Venim în fiecare an, mă atrage că-i frumos și civilizat. Și aflu și informații pe care nu le știm. În Europa chiar și drumurile sunt bune, e multă cultură și acolo înveți să muncești”

Unii vizitatori au rămas în special încântați de discursurile oficialilor.

„ - Mi-a plăcut atmosfera, timpul și cuvântarea lui Pirkka Tapiola în limba română și cuvântarea primarului Chirtoacă. E totul interesant la stand-uri. Iată la stand-ul României sunt și cărți, sunt pliante informaționale pentru toți cei care iubesc Țara Românească.

- Dvs ce ați luat?

- Am luat de toate câte puțin. Uitați niște informații despre Dobrogea turistică, despre arta românească”.

Pe scena improvizată din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” au evoluat mai mulți artiști autohtoni și au loc spectacole muzicale. Seara, începând cu ora 21:00, oamenii vor putea urmări transmisiunea în direct a concursului muzical Eurovision Song Contest.

Totodată, duminică, pe 14 mai, în cadrul „Orășelului European” va fi lansat, tradițional un festival cultural european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău