FOTO | Când vor apărea primele troleibuze cu sisteme de aer condiționat, monitorizare video și prize USB pe străzile Capitalei

  • 20 Februarie 2019 09:39
FOTO | Când vor apărea primele troleibuze cu sisteme de aer condiționat, monitorizare video și prize USB pe străzile Capitalei

Primăria municipiului Chișinău anunță că 5 troleibuze de tip nou cu propulsie autonomă vor fi puse în circulație pe rute, până la sfârșitul lunii februarie, curent.

Acestea sunt primele troleibuze asamblate în cadrul ÎM „Regia Transport Electric Chișinău" (RTEC) , care vor fi dotate cu sisteme de monitorizare video și prize USB.

Potrivit directorului RTEC, Dorin Ciornâi, în prezent sunt în stadiu de finalizare lucrările de asamblare a 3 unități de transport din primul lot de cele 5 planificate pentru anul 2019. Aceste troleibuze sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, încălzire geamuri, dar și retrovizoare acționate electric.

Menționăm că, în bugetul municipal, pentru anul curent au fost prevăzuți 102 milioane de lei pentru achiziționarea a 30 de seturi de troleibuze cu propulsie autonomă, care vor fi livrate RTEC pentru asamblarea finală de către Uzina „Belkommunmash" din Belarus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău