FOTO | Cadourile oferite de Ministerul Apărării Naționale de la București, distribuite veteranilor de război ai Armatei României din R. Moldova

  • 01 Mai 13:45
FOTO | Cadourile oferite de Ministerul Apărării Naționale de la București, distribuite veteranilor de război ai Armatei României din R. Moldova

Cadourile oferite de Ministerul Apărării Naționale de la București au fost distribuite veteranilor de război ai Armatei României din Republica Moldova. Acțiunea a avut loc în contextul evenimentelor dedicate celebrării Zilei Veteranilor de Război.

Cu acest prilej, ministrul Apărării Naționale din România le-a transmis veteranilor din Republica Moldova un mesaj în semn de recunoștință și aleasă prețuire a sacrificiului pe care aceștia și camarazii lor l-au făcut pe câmpurile de bătălie, pentru protejarea patriei.

Sunt foarte onorat să vă urez viață lungă, sănătate și bucurie cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, ziua care ne amintește și astăzi că libertatea de a trăi, de a visa și de a iubi are întotdeauna un preț plătit de înaintașii care au văzut în lupta pentru eliberarea și întregirea neamului românesc o cauză mai presus de propriile vieți, iubiri ori aspirații. Permiteți-mi să vă mulțumesc, în numele Armatei României, pentru credința și bărbăția cu care ați înfruntat acele vremuri de grea încercare pentru națiunea română. Generația noastră are privilegiul de a învăța de la dumneavoastră dragostea curată de țară, singura în măsură să ne lumineze calea în vremurile tulburi și să ne racordeze pe noi, românii, la o dimensiune eroică. Credința în eroi naște eroi, astfel că tinerii noștri au șansa unică de a înțelege de la dumneavoastră că fiecare poartă în suflet virtuțile patriotismului și că trebuie să pună mereu eroii înaintea lor și Țara înaintea tuturor”, a precizat ministrul Apărării Naționale din România, Nicolae-Ionel Ciucă, citat într-un comunicat de presă al Ambasadei României la Chișinău.

Evenimentul de distribuire a cadourilor pentru veteranii de război ai Armatei României din Republica Moldova face parte din Campania „Alături de veterani”, inițiată de Ministerul Apărării Naționale din România, în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, mediul de afaceri și societatea civilă.

Pachetele cadou oferite cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști veteranilor de război de pe teritoriul României, precum și veteranilor Armatei României din Republica Moldova, au fost pregătite la București, în cadrul unui eveniment la care au participat președintele României, Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:5,14 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Sat
20
Sun
22

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău