FOTO | Au fost inaugurate Scara Cascadelor și Rotonda din Parcul Valea Morilor

  • 15 Octombrie 2016 00:23
FOTO | Au fost inaugurate Scara Cascadelor și Rotonda din Parcul Valea Morilor

Scara Cascadelor și Rotonda din Parcul Valea Morilor din Chișinău au fost inaugurate vineri, 14 octombrie, de Hramul Capitalei.

La eveniment au participat câteva sute de locuitori ai municipiului care au asistat la momentul când din havuzuri a țâșnit apa și a început să curgă de-a lungul cascadei.

Evenimentul s-a deschis cu un recital de fanfară și cu imnul Chișinăului, interpretat de soprana Teatrului Național de Operă și Balet, Mariana Bulicanu.

Mai multă lume s-a adunat să participe la inaugurarea Scării Cascadelor, monument care a stârnit amintiri pentru cei mai vârstnici dintre locuitorii capitalei. Copiii aruncau cu monede în cele câteva bazine ale cascadei, iar câteva cupluri de miri au profitat de eveniment și s-au fotografiat cu întreg alaiul de nuntă pe treptele monumentului.- E frumoasă cascada?

- E frumoasă. Scările mi-au plăcut și la mijloc, acolo, mi-a plăcut. Frumos au făcut. Bine că au făcut. M-am plimbat deseori pe aici.

- Locația dată ar merita să atragă turiștii. Și mirii ar putea face sesiuni foto pentru o ceremonie unică.

- Era frumos și atunci, dar acum e mai frumos!

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a menționat în discursul său de inaugurare că acest monument reprezintă un simbol al Chișinăului și o bijuterie a orașului.

Reconstrucția acestuia a fost făcută din taxele chișinăuienilor, a subliniat primarul.

„Este mult mai frumoasă decât a fost inițial, construită din piatră de calcar. Am construit într-un an și jumătate. De multe ori suntem criticați că nu facem la termen lucrurile. Aici lucrurile s-au întâmplat chiar ceva mai repede decât ne-am propus”, a constatat Dorin Chirtoacă.

Pentru restaurarea Scării Cascadelor și a Rotondei Primăria municipiului Chișinău a cheltuit 15 milioane de lei. Scara are peste 200 de trepte și a fost reconstruită de la zero, fiind decorată cu piatră de Cosăuți. Arhitectura acesteia o repetă pe cea din perioada anilor 50-60. Noaptea, Scara Cascadelor va fi iluminată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,63
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
1
Fri
2
Sat
2
Sun
2
Mon
2
Arhivă Radio Chișinău