FOTO | Au fost desemnați câștigătorii concursului de creație pentru copii în domeniul prevenirii riscurilor, organizat de IGSU

  • 07 Martie 15:20
FOTO | Au fost desemnați câștigătorii concursului de creație pentru copii în domeniul prevenirii riscurilor, organizat de IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a desemnat câștigătorii Concursului de creație al copiilor cu genericul „Prevenirea situațiilor de risc în viziunea copiilor”, etapa națională.

Ceremonia de premiere a învingătorilor a avut loc miercuri, 6 martie, în cadrul Centrului Republican de Instruire al IGSU, comuna Răzeni, raionul Ialoveni.

Concursul a fost organizat în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, fiind desfășurat în cadrul a 714 instituții de învățământ din 35 de raioane ale Republicii Moldova, cu participarea a circa 2000 de copii.

Participanții au demonstrat măiestrie și creativitate prin lucrările prezentate, expunând cunoștințele lor privind regulile de siguranță și cele de apărare împotriva incendiilor, iar la final au fost apreciați în baza a trei categorii de vârstă. În prima categorie au fost evaluate lucrările copiilor de la clasa I până în clasa a IV inclusiv , în cea de-a doua categorie – de la clasa a V – IX inclusiv și în cea de-a treia categorie – elevii de la clasa a X până în clasa a XII inclusiv.

În urma desfășurării totalurilor concursului, la etapa națională au fost premiate 21 de desene și 6 machete. Totodată, au fost apreciate și 10 lucrări interpretate de către copiii din Ucraina. Câștigătorii concursului au fost premiați cu cadouri și diplome de onoare de gradul I, II și III conform locurilor ocupate.

FOTO | Au fost desemnați câștigătorii concursului de creație pentru copii în domeniul prevenirii riscurilor, organizat de IGSU

De asemenea în cadrul evenimentului salvatorii și pompierii au desfășurat ateliere demonstrative a tehnicii de intervenție, a echipamentului și utilajului din dotare, precum și au prezentat modalități de intervenție în diverse situații excepționale, dar și acțiuni de acordarea primului ajutor sinistraților.

Concursul de creație al copiilor cu tematica ,,Prevenirea situațiilor de risc în viziunea copiilor” este organizat și desfășurat din anul 2007, având drept scop dobândirea cunoștințelor de bază în domeniul securității vieții, informării asupra măsurilor de prevenire a riscurilor în rândul minorilor, dar și formarea deprinderilor de reacționare corectă în diverse situații excepționale. Totodată, acesta este axat pe dezvoltarea sentimentelor civice și patriotice, spiritului de devotament al copiilor față de valorile morale și spirituale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău