FOTO | Arme, muniții și dispozitive explozibile, descoperite de către ofițerii SIS

  • 23 August 2018 20:10
FOTO | Arme, muniții și dispozitive explozibile, descoperite de către ofițerii SIS

Serviciul de Informații și Securitate a identificat, în mai multe localități din țară, loturi impunătoare  de muniții și substanțe explozive.

Acțiunile au fost realizate  urmare a valorificării informației deținute de către SIS. Astfel, ofițerii de informații, în cooperare cu reprezentanții organelor de ocrotire a normelor de drept, au ridicat peste 31 mii de cartușe de diferit calibru, 19 grenade de modele diferite, 21 blocuri TNT (trotil), 12 încărcătoare pentru arme, 17 benzi cu/pentru cartușe, 2 mine antipersonal, 4 capse detonante ș.a.

Cele mai multe dispozitive explozibile și muniții au fost descoperite în raionul Ocnița, și anume: 31 000 de cartușe de diferit calibru, 7 grenade de model F1, 9 grenade de model RGD, 15 blocuri TNT (trotil), 6 încărcătoare pentru pistol mitralieră, 5 încărcătoare pentru pușcă semiautomată cu lunetă (SVD), 12 cutii cu benzi pentru cartușe și 5 benzi cu cartușe pentru mitralieră PK.

Totodată,  5 blocuri TNT (trotil) au fost ridicate în cadrul acțiunilor inițiate în privința păstrării, procurării, fabricării sau comercializării armelor de foc, în raionul Criuleni.

Un alt caz de păstrare a armelor de foc și munițiilor a fost descoperit în raza raionului Vulcănești, UTA Găgăuzia, fiind identificate 2 mine antipersonal, o grenadă de model F1, o grenadă de model RGD 5, o grenadă RG 42, un bloc TNT cu fitil detonant, 4 capse detonante, un cartuș antitanc, un încărcător pentru pistol mitralieră AK, peste 200 de cartușe de diferit calibru. 

În prezent, ofițerii SIS de comun cu reprezentanții organelor de ocrotire a normelor de drept investighează toate 3 cazuri, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, identificării  persoanelor implicate în activitatea infracțională, precum și determinării existenței elementelor comune între acestea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău