FOTO | Ana Revenco, de Ziua Cooperării Europene: „Rolul asistenței externe în realizarea priorităților de dezvoltare ale MAI este unul semnificativ”

  • 25 Septembrie 2021 16:42
FOTO | Ana Revenco, de Ziua Cooperării Europene: „Rolul asistenței externe în realizarea priorităților de dezvoltare ale MAI este unul semnificativ”

Ministra Afacerilor Interne Ana Revenco a participat astăzi la celebrarea celei de-a 10-a ediții a Zilei Cooperării Europene. Evenimentul a avut loc în parcul „Alunelul” din orașul Chișinău, unde au participat reprezentanți ai Președinției R. Moldova, Janis Mazeiks șeful delegației UE, Dumitru Budianschi ministru al Finanțelor, Marius Ciprian Toth ministru plenipotențiar, Ambasada României și reprezentanții structurilor de Management ale Programului.

În mesajul său, ministrul și-a exprimat recunoștința față de parteneri internaționali, care și-au manifestat angajamentul de a oferi sprijin constant Republicii Moldova pentru furnizarea serviciilor de calitate cetățenilor. 

„Rolul asistenței externe în realizarea priorităților de dezvoltare ale MAI este unul semnificativ, astfel contribuind la consolidarea infrastructurii și dotarea cu tehnică a locurilor de muncă, precum și sporirea profesionalismului angajaților MAI și accesul la informație a acestora prin intermediul dezvoltării arhitecturii IT. Nivelul de siguranță și încrederea cetățenilor în structurile de aplicare a legii, dar și eficiența serviciilor oferite sunt valori care vor determina activitatea instituției”, a menționat ministra Ana Revenco.

Uniunea Europeană susține modernizarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne prin implementarea mai multor programe și proiecte în vederea realizării agendei de reforme, fapt ce ilustrează solidaritatea în oferirea cetățenilor Republicii Moldova unui viitor european.

În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele mai multor proiecte implementate în cadrul Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, susținut de Uniunea Europeană.

În acest context, subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne fiind printre beneficiarii proiectelor de cooperare, au prezentat rezultatele atinse, produsele și echipamentele achiziționate în cadrul acestora. La rândul lor, angajații MAI au mulțumit și ei partenerilor externi pentru colaborare și suportul oferit, grație căruia treptat crește nivelul calității serviciilor publice furnizate continuu populației prin: reacționarea mai rapidă la apelurile de urgență, intervenția mai bună a salvatorilor și polițiștilor, protecția cetățenilor și a bunurilor acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău