FOTO | „Afacere” cu fake-uri. Ceasuri inteligente și căști fără fir contrafăcute, depistate de vameși la Poștă

  • 11 Februarie 15:15
FOTO | „Afacere” cu fake-uri. Ceasuri inteligente și căști fără fir contrafăcute, depistate de vameși la Poștă

Un agent economic a încercat să importe în Rep. Moldova 250 de ceasuri inteligente și peste 20 de căști fără fir contrafăcute. Acesta riscă să fie sancționat contravențional pentru declararea neautentică a mărfii.

„Funcționarii postului vamal Chișinău 4 (PVI Poșta) au supus controlului o declarație vamală a unui agent economic, pentru importul de ceasuri inteligente și căști fără fir. În urma controlului fizic a mărfurilor de diferite mărci, au apărut suspiciuni că, 250 de ceasuri inteligente și 23 de căști fără fir, pot fi contrafăcute”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor s-a confirmat faptul că produsele elctronice sunt contrafăcute. Acestea au fost ridicate și sunt pasibile confiscării în vederea distrugerii.

Într-un alt caz, Serviciul Vamal anunță că un cetățean al Rep. Moldova, în vârstă de 31 de ani, a încercat să introduce în țară parfumuri și articole vestimentare în cantități comerciale, nedeclarate organului vamal.

Cazul a fost înregistrat de funcționarii postului vamal Leușeni, după ce au supus verificărilor un microbuz ce se deplasa din Turcia, la volanul căruia se afla un conațional în vârstă de 31 de ani.

Mărfurile au fost ridicate și pot fi confiscate, iar persoana riscă să fie amendată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău