FOTO | Adrian Dupu, omagiu adus Limbii Române: Este de datoria noastră să iubim elementul principal al identității noastre românești, limba română

  • 31 August 09:19
FOTO | Adrian Dupu, omagiu adus Limbii Române: Este de datoria noastră să iubim elementul principal al identității noastre românești, limba română

Secretarul de Stat din cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, a depus flori pe Allea Clasicilor din Chișinău, în semn de omagiu adus Limbii Române, celebrată astăzi, 31 august.

 
„Am început ziua aducând un omagiu, pe Aleea Clasicilor din Chișinău, celor care au promovat și transmis limba română din generație în generație.
 
Și în acest an, am ales să marchez Ziua Limbii Române la Chișinău din respect pentru cei de aici care, de-a lungul timpul au suferit, au fost deportați sau chiar au murit pentru limba română.
 
31 august 1989 a însemnat un pas important pentru desprinderea de trecutul sovietic și revenirea limbii române acasă, în Basarabia. Nu am putea probabil să vorbim astăzi de un parcurs european al Republicii Moldova fără acel 31 august.
 
Este de datoria noastră să iubim, să promovăm și să transmitem mai departe elementul principal al identității noastre românești, limba română.
 
La mulți ani, limba română!
 
La mulți ani tuturor celor care iubesc, gândesc și vorbesc românește!”, a transmis Adrian Dupu într-o postare pe Facebook.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău