FOTO | 150 de elevi olimpici din Republica Moldova se vor odihni în România

  • 01 August 2017 11:24
FOTO | 150 de elevi olimpici din Republica Moldova se vor odihni în România

150 de elevi olimpici din Republica Moldova se vor odihni în România, la Centrul de Agrement din Sulina, județul Tulcea, în cadrul programului de tabere ARC 2017.

Autocarele cu beneficiarii din cadrul ultimei serii a acestui program au plecat în seara zilei de ieri spre Sulina, iar sejurul tinerilor va dura o săptămână.

La eveniment au participat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță și viceministrul Educației al Republicii Moldova, Elena Cernei.

Vara aceasta, alți 450 de tineri din R. Moldova s-au odihnit în România, la tabăra de la Sulina și la tabăra Oglinzi din județul Neamț. Toate cheltuielile sunt acoperite de partea română. Programul ARC este organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului din România.

Pentru a putea beneficia de Programul de tabere ARC, destinat românilor de pretutindeni, tinerii trebuie să participe pentru prima dată în acest program, să aibă cunoștințe minime de limba română, să fie câștigători ai olimpiadelor sau concursurilor naționale și internaționale sau să aibă rezultate bune la învățătură, să aibă rezultate și aptitudini deosebite în sport, muzică, arte plastice sau rezultate remarcabile în promovarea identității românești. De asemenea, ei trebuie să se organizeze în grupuri de cel puțin 10 persoane, inclusiv un însoțitor adult.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău