FOTO | „100 de cărți despre Basarabia la 100 de ani de la Unire”, la biblioteca municipală „B. P. Hașdeu”

  • 26 Martie 2018 17:31
FOTO | „100 de cărți despre Basarabia la 100 de ani de la Unire”, la biblioteca municipală „B. P. Hașdeu”

Mai multe publicații din colecția „100 de cărți despre Basarabia la 100 de ani de la Unire” au fost lansate luni, 26 martie, la biblioteca municipală „B. P. Hașdeu”, din Chișinău.

Evenimentul se înscrie în seria de manifestări culturale și patriotice dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România, potrivit unui anunț de pe site-ul bibliotecii.

Printre cărțile care vor fi lansate se numără: „Basarabia-pământ românesc” de  Mihai Tașcă,  „Ochii Basarabiei” de Gheorghe Pârja, „Acasă” de Nicolae Rusu,  „Basarabia : Populația. Istoria. Cultura” de Ștefan Ciobanu și altele.

La eveniment vor participa autori, istorici, oameni de cultură, bibliotecari, utilizatori și toți cei îndrăgostiți de limba, istoria și cultura românească. Lansările de carte încep la ora 14:00, în sala cu coloane a Bibliotecii „B.P. Hașdeu” din Chișinău.

Evenimentul este organizat de Biblioteca municipală „B.P. Hașdeu” din Chișinău, Institutul de Studiul Arhivelor, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, Maramureș și Proiectul „Românii din jurul României”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău