Fotbal: Ucraina a retrogradată în Liga B a Ligii Națiunilor, după respingerea apelului său de TAS

  • 19 Martie 2021 15:36
Fotbal: Ucraina a retrogradată în Liga B a Ligii Națiunilor, după respingerea apelului său de TAS

Ucraina a fost retrogradată în eșalonul secund valoric al Ligii Națiunilor (Liga B), după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins vineri apelul său contra victoriei la ''masa verde'' acordate Elveției, ca urmare a neprezentării la meciul din 17 noiembrie, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Curtea de Apel a UEFA a acordat Elveției victoria cu 3-0 la ''masa verde'', după ce echipa Ucrainei a fost nevoită să intre în carantină din cauza mai multor cazuri pozitive la coronavirus în lot, iar meciul de la Lucerna a fost anulat.

Federația ucraineană de fotbal (UAF) a decis să facă recurs la TAS, dar forul de la Lausanne a hotărât că Ucraina era responsabilă de anularea meciului și că decizia UEFA de a renunța la meci a urmat linia protocoalelor adoptate în contextul pandemiei de coronavirus. În plus, Ucraina nu a oferit opțiuni viabile pentru reprogramarea partidei până în momentul analizării cazului de Curtea de Apel a UEFA.

Ca urmare a înfrângerii la ''masa verde'', Ucraina a terminat pe ultimul loc în Grupa a 4-a a Ligii A și a retrogradat în Liga B.

TAS a stabilit UAF este o victimă a pandemiei și nu va plăti alte costuri către UEFA sau federația elvețiană.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău