FOTBAL | Spartak Moscova, sancționat pentru scandări rasiste la adresa lui Nuno Rocha și sloganuri naziste

  • 26 Aprilie 2018 11:05
FOTBAL | Spartak Moscova, sancționat pentru scandări rasiste la adresa lui Nuno Rocha și sloganuri naziste

Federația rusă de fotbal a sancționat, miercuri, clubul Spartak Moscova să dispute un meci cu tribunele parțial închise, pentru strigăte de maimuță adresate jucătorului capverdian Nuno Rocha, fost jucător la CS Universitatea Craiova, care în prezent este component al echipei FK Tosno, într-un nou incident rasist în țara gazdă a Cupei Mondiale din 2018, informează AFP.

Federația rusă a decis, de asemenea, să aplice clubului Zenit Sankt Petersburg o amendă de 1.300 de euro pentru „sloganuri naziste" auzite în cursul unui meci de campionat cu Anji Mahacikala, potrivit Agerpres.

Aceste decizii readuc în actualitate riscurile rasismului și huliganismului pe durata Cupei Mondiale 2018 din această vară în Rusia, cu aproape două luni înaintea loviturii de începere.

„Nu pot să spun că incidentele rasiste apar mai des în Rusia decât în altă parte", a asigurat Aleksei Smertin, responsabilul cu anti-discriminarea în fotbalul rus, citat de agenția de presă publică Ria Novosti.

Pe 18 aprilie, Nuno Rocha a fost victima unor strigăte de maimuță din partea ultrașilor lui Spartak în timp ce se bucura la înscrierea golului victoriei care a trimis echipa sa în finala Cupei Rusiei. Strigătele au fost auzite și în cursul transmisiunii televizate.

După anchetă, deschisă la o zi după comiterea faptelor, Spartak Moscova, campioana en titre, va disputa viitorul său meci de Cupa Rusiei, în sezonul 2018/19, pe un stadion parțial închis.

De asemenea, sloganuri naziste au fost proferate pe 14 aprilie la Sankt Petersburg de către suporterii lui Zenit.

Conform FARE, un ONG care luptă împotriva discriminărilor în fotbal, 89 de incidente rasiste au fost înregistrate cu prilejul meciurilor de fotbal din Rusia în cursul sezonului 2016-2017. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău