Fotbal | România, Serbia, Bulgaria și Grecia au semnat un memorandum pentru candidaturile la EURO 2028 și CM 2030

  • 14 Aprilie 2019 08:30
Fotbal | România, Serbia, Bulgaria și Grecia au semnat un memorandum pentru candidaturile la EURO 2028 și CM 2030

Guvernele României, Serbiei, Bulgariei și Greciei au semnat, sâmbătă, la Salonic, Memorandumul de înțelegere pentru constituirea Comitetului inițial de organizare în vederea candidaturilor comune pentru organizarea UEFA EURO 2028 și a Cupei Mondiale de fotbal din 2030, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Comitetul va fi format din câte patru reprezentanți ai fiecărei țări: ministrul sportului, un oficial guvernamental și doi reprezentanți ai federațiilor de fotbal. Președinția Comitetului va fi asigurata în sistem rotativ, pe mandate de câte șase luni, iar reuniunile vor fi periodice, la același interval, șase luni. Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, a fost însoțit la Salonic de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Burleanu a susținut o amplă prezentare în fața miniștrilor și a președinților celorlalte federații și, timp de o oră, a făcut o radiografie a cerințelor din partea FIFA și UEFA și a infrastructurii și capacităților fiecărei țări.

„Chiar dacă suntem la mijlocul perioadei în care țara mea deține președinția Consiliului Uniunii Europene și avem un program foarte încărcat, România privește cu toată deschiderea acest proiect comun cvadrilateral și arată toată cooperarea pentru avansarea acestuia. Proiectul de a avea o candidatură comună pentru o competiție de o asemenea anvergură este extrem de solicitant și dificil. Dar reprezentăm patru popoare ambițioase și patru țări prietene, care, am convingerea, dacă își unesc forțele pot duce la capăt o asemenea misiune”, a spus Matei.

„Mă bucur că l-am avut lângă mine pe președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care a prezentat date și cifre foarte interesante și utile. Cu siguranță cel mai important pas este memorandumul de înțelegere semnat astăzi, prin care cele patru guverne au parafat primul acordul scris pe acest proiect. Vă asigur de toată cooperarea din partea țării mele și îmi exprim speranța că vom reuși să formăm o echipă puternică și capabilă să arate lumii că patru țări mici din Balcani pot să fie la același nivel cu alte forțe ale sportului mondial și la capitolul organizare, nu numai ca performanță”, a mai declarat ministrul Bogdan Matei la Salonic.

Prima ședința a Comitetului de organizare va avea loc la București, pe 14-15 iunie.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 și 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa națională a României va juca cel puțin două partide la București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău