Fotbal: Premierul italian Mario Draghi susține UEFA în lupta sa împotriva Super Ligii

  • 19 Aprilie 2021 19:30
Fotbal: Premierul italian Mario Draghi susține UEFA în lupta sa împotriva Super Ligii

Premierul italian Mario Draghi și-a exprimat luni susținerea pentru UEFA, forul fotbalistic european, care se opune energic Super Ligii, competiție închisă înființată luni de douăsprezece cluburi disidente pentru a lua locul Ligii Campionilor, transmite presa italiană, preluat de Agerpres.

"Guvernul urmărește cu atenție dezbaterea despre Super Liga de fotbal. Guvernul sprijină ferm pozițiile autorităților fotbalistice italiene și europene vizând apărarea competițiilor naționale, a valorilor meritocrației și a funcției sociale a sportului", a indicat un scurt comunicat.

Douăsprezece mari cluburi europene au anunțat înființarea unei Super Ligi, concurentă a Ligii Campionilor, o decizie pe care președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a denunțat-o ca fiind "o propunere rușinoasă" a câtorva cluburi "mânate de lăcomie", "un scuipat în fața iubitorilor fotbalului", notează AFP.

Trei dintre aceste cluburi, Juventus Torino, AC Milan, Inter Milano, sunt din Italia, țară unde anunțul înființării Super Ligii a creat, lucru foarte rar, unanimitate în rândul clasei politice.

De la extrema dreaptă până la stânga sau populiștii din Mișcarea 5 Stele, principalele partide din peninsulă au condamnat înființarea Super Ligii.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău