Fotbal: Pentru Grecia, Super Liga este o ''eroare''

  • 20 Aprilie 2021 11:45
Fotbal: Pentru Grecia, Super Liga este o ''eroare''

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a calificat, marți, drept "eroare" proiectul Super Ligii, competiția privată creată luni de 12 cluburi disidente pentru a concura Liga Campionilor și care a stârnit ample polemici în fotbalul european, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Propunerea făcută de cele mai bogate cluburi de a forma o ligă închisă se rupe total de istoria și tradiția fotbalului. Este pur și simplu o eroare", a scris, în limba engleză, pe contul său de Twitter, Kyriakos Mitsotakis.

"Suporterii nu o vor accepta", a mai adăugat el.

În aceeași notă, președintele Federației elene de fotbal, Theo Zagorakis, a condamnat luni seara această propunere, considerând că trebuie "aplicate sancțiuni severe împotriva echipelor aflate la originea acestei propuneri".

"Responsabilitățile fotbalului în Europa revin federațiilor europene, membre ale UEFA", a precizat fostul căpitan al echipei Greciei campioană europeană în 2004, criticând "crearea unei ligi închise care afectează concurența și principiile liberei prestații de servicii în Europa".

Douăsprezece mari cluburi au oficializat luni lansarea Super Ligii, o competiție privată care va face concurență actualei Ligi a Campionilor, o declarație de război căreia UEFA a promis că îi va da replica, excluzând echipele disidente și pe jucătorii acestora.

"Douăsprezece dintre cele mai mari cluburi europene anunță că au ajuns un acord pentru crearea unei noi competiții, 'The Super League', guvernată de cluburile fondatoare. AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid și Tottenham s-au unit în calitate de cluburi fondatoare", se poate citi într-un comunicat difuzat pe site-urile unora dintre aceste grupări.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău