Fotbal: Medicul lui Maradona, vizat de o anchetă sub suspiciunea de ucidere involuntară

  • 29 Noiembrie 2020 18:31
Fotbal: Medicul lui Maradona, vizat de o anchetă sub suspiciunea de ucidere involuntară

Leopoldo Luque, medicul personal al fostei legende a fotbalului mondial Diego Maradona decedat în urmă cu patru zile, face obiectul unei anchete sub suspiciunea de omor involuntar, scrie AFP care citează agenția de presă argentiniană Telam, preluat de Agerpres.

Poliția a percheziționat duminică biroul și casa lui Leopoldo Luque în căutarea unor dovezi ale unei posibile neglijențe profesionale, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni și a surselor judiciare citate de agenția argentiniană.

Diego Armando Maradona a încetat din viață miercuri, la vârsta de 60 ani, în urma unui stop cardiac suferit într-o locuință din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operația recentă la care a fost supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

Joi, Matias Morla, agentul, avocatul și prietenul lui Diego Maradona, susținea că ambulanța a întârziat "mai mult de o jumătate de oră" până să ajungă la locuința fostului mare fotbalist argentinian.

"Așa cum informează parchetul din San Isidro, este inexplicabil faptul că timp de 12 ore prietenul meu nu a avut parte nici de controlul personalului sanitar dedicat acestor scopuri. Ambulanța a venit cu o întârziere de mai mult de o jumătate de oră, ceea ce a fost o idioțenie criminală", a scris joi Morla pe Twitter.

"Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea și voi cere ca aceste consecințe să fie investigate până la capăt. Așa cum mi-a spus Diego: 'Ești soldatul meu, acționează fără milă'", a adăugat el.

Pe de altă parte, la începutul lunii, la scurt timp după ce Maradona fusese supus intervenției chirurgicale respective, Leopoldo Luque afirma că pacientul său "este lucid și se simte mai bine". "Starea lui se îmbunătățește în fiecare zi, iar recuperarea decurge incredibil", spunea atunci medicul Luque.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
10
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
5
Tue
2
Wed
-0
Thu
-2

Curs oficial BNM 23 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău