Fotbal: FIFA și ONU au lansat o campanie împotriva trucării de meciuri

  • 09 Decembrie 2020 17:34
Fotbal: FIFA și ONU au lansat o campanie împotriva trucării de meciuri

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) și Biroul ONU împotriva Drogurilor și Criminalității (UNODC) au lansat miercuri o campanie menită să-i încurajeze pe reprezentanții acestui sport "să vorbească împotriva trucării de meciuri", informează DPA și EFE, preluat de Agerpres.

Campania "își propune să-i sensibilizeze pe jucători, antrenori și oficiali în legătură cu platformele confidențiale disponibile pentru a anunța că au fost abordați de persoane suspectate de trucarea de meciuri și să-i încurajeze să vorbească pe toți cei din lumea fotbalului care este posibil să fi fost abordați", a indicat FIFA.

Mai mulți jucători și oficiali, printre care fosta arbitră germană Bibiana Steinhaus, și-au exprimat susținerea pentru această campanie.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a salutat colaborarea între cele două instituții: "Această nouă campanie comună a FIFA și UNODC, la câteva săptămâni după semnarea memorandumului de înțelegere, este un mesaj puternic despre angajamentul și hotărârea noastră absolută de a elimina trucarea meciurilor și corupția din fotbal".

"În această perioadă fără precedent marcată de pandemia de Covid-19 este esențial să colaborăm cu parteneri ca UNODC pentru a garanta că jucătorii, antrenorii și oficialii au încrederea necesară pentru a vorbi despre trucarea de meciuri și despre orice altă problemă de integritate", a adăugat Infantino.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău