Fotbal - FIFA | Președintele Federației palestiniene, suspendat 12 luni

  • 24 August 2018 19:42
Fotbal - FIFA | Președintele Federației palestiniene, suspendat 12 luni

Președintele Federației palestiniene de fotbal, Jibril Rajoub, care a cerut în luna iunie să fie arse tricourile lui Lionel Messi dacă vine să joace în Israel, a fost suspendat 12 luni de FIFA, sancțiune care vizează participarea la meciuri sau la competiții, informează AFP.

"Suspendarea domnului Rajoub implică interdicția de a lua parte în orice fel la meciuri sau competiții de fotbal pentru o durată de douăsprezece luni cu titlu oficial", a indicat FIFA.

Federația internațională a amintit că Rajoub a fost "autorul unor declarații în presă care-i invită pe suporteri să ia ca țintă Federația argentiniană de fotbal și să ardă tricourile și imaginile lui Lionel Messi".

Aceste "declarații, pe care comisia de disciplină le-a considerat deci ca incitări la ură și la violență, au fost făcute înaintea unui meci amical prevăzut pe 9 iunie 2018 la Ierusalim între Israel și Argentina, meci care a fost anulat", amintește FIFA.

"Suspendarea de 12 luni intră în vigoare pe 24 august, data notificării motivelor deciziei", a continuat FIFA, care a adăugat că lui Rajoub "îi va fi imposibil să comunice cu presa pe stadion sau în apropierea sa în cadrul meciurilor sau competițiilor".

Rajoub a fost de asemenea amendat cu 17.528 euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău