Fotbal/Coronavirus: Președintele UEFA ''garantează'' că Liga Campionilor și Europa League vor fi duse până la capăt

  • 16 Mai 2020 17:30
Fotbal/Coronavirus: Președintele UEFA ''garantează'' că Liga Campionilor și Europa League vor fi duse până la capăt

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, "garantează" că cele două competiții fotbalistice europene intercluburi, Liga Campionilor și Europa League, vor fi duse până la capăt în luna august, și doar un "cataclism" ar mai putea împiedica finalizarea acestora, informează Corriere dello Sport, scrie Agerpres.

"Există un plan concret pentru terminarea sezonului european. Cred că majoritatea ligilor vor fi în măsură să încheie campionatele lor. Cele care au ales să să nu o facă, vor trebui să dispute preliminarii dacă vor dori să participe la viitoarele competiții ale UEFA. Trebuie să așteptăm confirmarea datelor de către Comitetul Executiv, însă pot să vă garantez că cupele europene se vor încheia în august, cu condiția să nu se producă niciun cataclism", a declarat Ceferin într-un interviu acordat cotidianului sportiv italian.

Conducătorii Ligilor de fotbal din Franța și Belgia au decis să pună pună capăt campionatelor naționale, atribuind titlurile de campioană echipelor Paris Saint-Germain, respectiv FC Bruges. Sezonul intern a fost oprit și în Olanda, fără ca titlul să fie atribuit însă.

Răspunzând criticilor referitoare la faptul că fotbalul se grăbește să revină, în condițiile în care amenințarea Covid-19 planează în continuare asupra Europei și restului lumii, Ceferin a afirmat că "nimeni nu vrea să fie catalogat drept iresponsabil", iar "organizatorii competițiilor naționale au adoptat protocoale de securitate foarte serioase și complete, care trebuie aplicate cu rigurozitate absolută".

"Riscul zero nu există la niciun nivel și în niciun mediu de lucru. Cu toții ne pregătim să ne protejăm", a mai subliniat conducătorul UEFA.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău