Fotbal/Coronavirus: Liga cehă a anunțat încheierea anticipată a campionatului

  • 24 Iulie 2020 19:24
Fotbal/Coronavirus: Liga cehă a anunțat încheierea anticipată a campionatului

Liga cehă de fotbal (LFA) a anunțat vineri încheierea anticipată a campionatului, din cauza epidemiei de coronavirus, informează AFP.

Potrivit unui comunicat al LFA, decizia a fost luată după ce un jucător al echipei SC Opava a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Opava urma s-o întâlnească joi pe Sigma Olomouc în play-off-ul pentru evitarea retrogradării.

"După ce clubul Opava a fost plasat în carantină, nu mai este posibil ca actualul sezon să se încheie la timp", a indicat un oficial al LFA, Dusan Svoboda.

Nicio echipă nu va retrograda la finalul stagiunii, iar viitoarea ediție de campionat se va disputa cu 18 formații, în loc. Cele două nou-promovate sunt FK Pardubice și Zbrojovka Brno.

Această decizie nu va influența partea superioară a clasamentului, fiind deja cunoscut echipele ce vor participa în cupele europene. Campionatul s-a încheiat cu victoria Slaviei Praga, la care Nicolae Stanciu este unul dintre cei mai buni jucători. Cupa Cehiei a fost câștigată de Sparta Praga, la care este legitimat Florin Niță. La Slovan Liberec a evoluat Alexandru Băluță.

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău