Fotbal - CM 2018 | Mexicul învinge Coreea de Sud (2-1) și se califică în optimile de finală

  • 23 Iunie 2018 20:20
Fotbal - CM 2018 | Mexicul învinge Coreea de Sud (2-1) și se califică în optimile de finală

Selecționata Mexicului s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal ediția 2018, după ce a reușit să învingă cu scorul de 2-1 (1-0) reprezentativa Coreei de Sud, sâmbătă, pe stadionul Rostov Arena din Rostov pe Don, în Grupa F a competiției care are loc în Rusia.

Mexicanii au deschis scorul în prima repriză de Carlos Vela, care a transformat un penalty, în urma unui henț în careu comis de un fundaș sud-coreean (min.26), iar apoi și-au majorat avantajul după pauză, prin Javier "Chicharito" Hernandez (min.66), aflat la cea de-a 50-a reușită în tricoul naționalei țării sale. Sud-coreeni au redus din handicap în prelungirile primei reprize, prin Son Heungmin (90+3), relateaz[ Agerpres.

Elevii lui Juan Carlos Osorio au obținut cu această ocazie a doua lor victorie consecutivă, după ce în meciul de debut la turneul final din Rusia au învins, spre surpriza generală, campioana mondială en titre, Germania (1-0).

Partida de la Rostov pe Don a fost condusă de o brigadă de arbitri din Serbia, avându-l la centru pe Milorad Mazic, aceeași care a oficiat și finala Ligii Campionilor dintre Real Madrid și FC Liverpool (3-1), disputată luna trecută.

Selecționerul Mexicului a efectuat o singură schimbare în unsprezecele cu care a învins campioana en titre, în timp de sud-coreeni au aliniat o formație cu trei modificări față de cea care s-a înclinat în primul joc în fața Suediei (0-1)

Încurajați frenetic de compatrioții lor care au umplut tribunele stadionului Rostov Arena, fotbaliștii mexicani au dominat începutul de meci, însă nu au reușit să pună cu adevărat în pericol poarta adversă, în ciuda unor cornere și lovituri libere din afara careului de care au beneficiat în primul sfert de oră.

Sud-coreeni s-au apărat bine și au încercat să mizeze pe cartea contraatacului, așa cum sa întâmplat în minutul 21, când Son Heungmin a scăpat către poarta adversă, fiind oprit însă de fundașii mexicani. La cornerul care a urmat, portarul Ochoa a avut o intervenție foarte bună la lovitura de cap a unui adversar, respingând balonul de sub bara transversală.

Mexicanii au ripostat însă imediat și au reușit să deschidă scorul în minutul 26, prin Carlos Vela, care a transformat o lovitură de la 11 m, după un henț în careu comis de Jang Hyunsoo. De menționat că golul a venit în urma unuia dintre rarele contraatacuri ale Mexicului din prima parte a jocului.

După marcarea golului, elevii lui Osorio au pus în continuare presiune asupra sud-coreenilor, iar Layun putea să dubleze avantajul echipei sale, însă portarul Jo Hyeonwoo s-a opus (min.28).

În finalul primei reprize, asiaticii au încercat să pună presiune asupra adversarilor, dar nu au putut depăși apărarea bine organizată a mexicanilor.

Repriza secundă a debutat în aceeași notă ca și prima parte a jocului, cu "El Tri" la cârma jocului și sud-coreenii încercând să lovească pe contraatac.

Goalkeeper-ul Coreei de Sud și-a salvat echipa de la un nou gol în minutul 57. când a respins printr-un reflex excelent șutul căpitanului mexican Andres Guardado, care a îmbrăcat cu această ocazie pentru a 150-lea oară tricoul naționalei "azteca".

Sud-coreenii au avut la rândul lor câteva acțiuni periculoase, însă cei care au marcat au fost tot mexicanii, care și-au dublat avantajul în minutul 66, prin Javier "Chicharito" Hernandez, atacantul echipei engleze West Ham United, care a trimis balonul în poartă din interiorul careului, după o pasă a lui Layun.

Nemaiavând ce pierde, asiaticii au pus presiune asupra adversarilor și puteau reduce din handicap prin căpitanul Ki Sungyeung, după o pasă greșită a noului intrat Rafa Marquez, însă portarul Mexicului a reușit să rețină (75).

După mai multe acțiuni la ambele porți, sud-coreeni reușesc până la urmă să reducă din handicap în finalul jocului, în urma unei superbe execuții a lui Son Heungmin, jucătorul lui Tottenham, care l-a învins pe portarul Ochoa cu un șut din afara careului, în cel de-al treilea minut al prelungirilor.

Golul asiaticilor a venit însă prea târziu pentru a mai putea schimba soarta partidei, mexicanii reușind să obțină victoria și calificarea în faza superioară a competiției.

Cele două echipe au mai făcut parte din aceeași grupă a Cupei Mondiale de fotbal și în urmă cu două decenii, la turneul final din Franța (1998), mexicanii câștigând și atunci, cu scorul de 3-1. Sud-coreeni s-au revanșat însă la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, unde au învins Mexicul cu 1-0, calificându-se în sferturile de finală.

Aceasta a fost a 13-a întâlnire internațională între Coreea de Sud și Mexic. Asiaticii s-au impus de patru ori, în timp ce mexicanii au obținut sâmbătă a șaptea victorie, două meciuri încheindu-se la egalitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău