Fotbal - CM 2018 | Danemarca - Franța 0-0 și ambele echipe se califică în optimi

  • 26 Iunie 2018 22:52
Fotbal - CM 2018 | Danemarca - Franța 0-0 și ambele echipe se califică în optimi

Selecționatele Danemarcei și Franței au terminat la egalitate, 0-0, marți, la Moscova, pe stadionul Lujniki, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, iar ambele echipe s-au calificat în optimile de finală după primul meci fără goluri al turneului.

După 36 de partide în care s-au marcat, meciul de la Moscova a fost primul cu un scor ''alb'', niciuna dintre echipe nedorind să riște. Ambele s-au calificat mai departe neînvinse, dar Danemarca va avea o adversară dificilă în optimi, mai mult ca sigur Croația.

Franța, care a menajat mai multe piese de bază, a fost mulțumită cu acest scor, deoarece îi asigura câștigarea grupei, în timp ce danezii, la adăpostul scorul din celălalt meci (2-0 pentru Peru în fața potențialei contracandidate la calificare, Australia), au părut satisfăcuți cu calificarea.

A fost primul primul rezultat de 0-0 al Danemarcei la Cupa Mondială. Danezii au ajuns acum la 18 meciuri consecutive fără înfrângere, aici fiind incluse și cele două remize cu România din preliminarii.

În prima repriză, ''Les Bleus'' au avut câteva ocazii, prin Giroud (15), al cărui șut a fost scos de Schmeichel de la vinclu, Dembele (33), care a tras pe lângă poartă din afara careului, și prin Griezmann (39), care a șutat din afara careului, dar portarul danez a reținut. Singura oportunitate a danezilor a fost un contraatac (29), însă Eriksen a fost blocat de Lucas Hernnadez și Mandanda.

La reluare, Mandanda (54) a reținut cu greutate șutul lui Eriksen din lovitură liberă, decarul danez șutând pe lângă poartă cinci minute mai târziu.

Fekir a animat puțin atacul francez după intrarea sa pe teren, dar a tras în plasa laterală (70), iar apoi șutul său din afara careului a fost respins de Schmeichel (82).

Danemarca - Franța 0-0
Moscova, stadion Lujniki: 78.011 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa C

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău