Fotbal - CM 2018 | Campioana mondială Germania, învinsă de Coreea de Sud și eliminată din competiție

  • 27 Iunie 2018 19:47
Fotbal - CM 2018 | Campioana mondială Germania, învinsă de Coreea de Sud și eliminată din competiție

Germania, campioana en titre, a fost eliminată de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, după ce a fost învinsă de Coreea de Sud, cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri, la Kazan, în ultimul său meci din Grupa F.

Acest eșec nu a făcut decât să confirme momentul de declin al naționalei germane, care s-a prezentat sub așteptări la toate cele trei meciuri din Rusia.

Nationalmannschaft a fost lentă, previzibilă, obosită, lipsită de idei, având în toate partidele o posesie sterilă. Echipa antrenată de Joachim Loew, care a părut și el prins în acest blocaj, a dezamăgit profund în fața celei mai slabe echipe din grupă și a pierdut lamentabil.

Germania a pus capăt unei performanțe care data de 80 de ani. Din 1938, Germania trecuse de fiecare dată de grupe la Cupa Mondială, excepție făcând ediția din 1950, când nu a participat, fiind interzisă după al Doilea Război Mondial. Nici chiar cvintupla campioană mondială Brazilia nu se poate lăuda cu asemenea performanță, sud-americanii nereușind să treacă de faza grupelor în 1966.

Germania a încheiat grupa pe ultimul loc, cu o singură victorie, 2-1 cu Suedia, obținută în prelungiri, și două eșecuri 0-1 cu Mexic și 0-2 cu Coreea de Sud.

Prima repriză a partidei de la Kazan a fost una cu puține ocazii de gol, dintre acestea cele mai mari fiind ale asiaticilor. Sud-coreenii au fost aproape de deschiderea scorul în min. 19, din lovitură liberă, prin Jung Wooyoung, dar Neuer a reușit să respingă in extremis din fața lui Son. Același Son, vedeta echipei Tottenham, a reluat din voleu (25), un pic peste vinclu.

''Die Mannschaft'' a avut două oportunități pe finalul reprizei, dar șutul lui Werner (39) a fost blocat de Kim Younggwon, iar Hummels (39) a trimis în portar din 5 metri, din poziție dificilă.

Partea secundă a avut mai multe faze de poartă, deoarece Germania a riscat mai mult, a creat mai mult pericol, dar s-a și expus mai mult.

Neuer a fost la post la șutul lui Jung Wooyoung (46), după care Goretzka (48) a ratat o mare situație, lovitura sa de cap fiind respinsă de portarul coreean. Werner (51, 64) a ratat de fiecare dată ținta. Gomez (68, 81) nu a reușit nici el să înscrie din oportunități bune.

La poarta cealaltă, Son a greșit preluarea în careu (52), iar apoi a tras la colțul scurt, dar mingea nu a nimerit poarta (78).

Hummels (87) a reluat pe lângă poartă din 7 metri, iar șutul telefonat al lui Kroos (88) a fost reținut de portar.

''Războinicii Taegeuk'' au reușit să marcheze în min. 90+3, la un corner, când Kroos a respins neinspirat, mingea a ajuns la fundașul Kim Younggwon, nemarcat în fața porții, iar acesta a fost înscris. Golul a fost inițial anulat pentru ofsaid, dar arbitrul Geiger a revenit asupra deciziei și a validat reușit după consultarea reluărilor video.

Germania s-a aruncat în atac cu portarul Neuer în încercarea disperată de a mai salva ceva, iar Hummels (90+5) a ratat din poziție bună egalarea.

Coreea de Sud a încheiat conturile în min. 90+6, prin Son, pe contraatac, atacantul marcând simplu în poarta părăsită de Neuer.

''Nationalelf'' nu a reușit nici măcar golul de onoare, ratând incredibil prin Brandt (90+8) și Hummels (90+9).

Suedia și Mexicul s-au calificat împreună în optimile de finală ale CM 2018.

Coreea de Sud - Germania 2-0 (0-0)
Au marcat: Kim Younggwon (90+3), Son Heungmin (90+6).
Kazan, Kazan Arena: 41.835 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa F

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău