Fotbal | Bulgaria înăsprește sancțiunile împotriva huliganilor

  • 27 Iulie 2018 14:30
Fotbal | Bulgaria înăsprește sancțiunile împotriva huliganilor

Violențele suporterilor bulgari, devenite un flagel pe stadioanele din țară, vor fi sancționate mai sever în virtutea unei legi adoptate joi în parlament, care vine să întărească amenzile și pedepsele, informează AFP.

Violențele comise la evenimentele sportive vor fi pasibile cu detenție de până la 25 de zile, 220 de ore de muncă în folosul comunității și amenzi ce vor putea ajunge până la 5.000 de leva (2.500 de euro), de șase ori mai mult decât salariul mediu din această țară, cea mai săracă din Uniunea Europeană.

Legea prevedea până în prezent o detenție de maximum 20 de zile și amenzi de până la 2.000 de leva (1.000 euro), dar fără muncă în interesul comunității.

Aceste dispoziții au fost propuse după mai multe cazuri de violență pe stadioanele de fotbal din țară. Doi polițiști, un bărbat și o femeie, au fost răniți în luna aprilie la un derby al cluburilor din capitală, Levski și ȚSKA. O mică bombă artizanală a spart o ușă vitrată, rănind un polițist la un ochi.

Astfel, cărțile de identitate ale suporterilor vor fi scanate, conform deciziei parlamentului, care a constatat dificultăți în a identifica autorul exploziei din aprilie. Vânzarea de alcool pe stadioane este și ea interzisă, în timp ce instalarea camerelor de supraveghere devine obligatorie.

Cei implicați în bătăi vor fi sancționați cu amenzi și interdicția de a asista la evenimente sportive în Bulgaria și în străinătate timp de unul sau doi ani.

Deținerea de petarde, intrarea intempestivă pe teren, incitarea la ură și violență rasială, etnică și religioasă pe stadioane, vor fi considerate drept "huliganism sportiv".

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău