Fotbal: Rusia reduce cheltuielile pentru CM 2018

  • 22 Iunie 2015 16:37
Fotbal: Rusia reduce cheltuielile pentru CM 2018

Guvernul Rusiei a anunțat luni, 22 iunie, reducerea cu 30 de miliarde de ruble (560 de milioane de dolari) a cheltuielilor pentru Cupa Mondială de fotbal pe care din 2018, dar a indicat că nu va fi afectată construirea stadioanelor, potrivit Reuters.

Rusia a redus cheltuielile din cauza problemelor economice, accentuate de scăderea prețului petrolului și de sancțiunile impuse Moscovei în urma crizei din Ucraina.

Conform unui decret al guvernului, cheltuielile pentru CM 2018 vor fi limitate la 631,5 miliarde de ruble (11,8 miliarde dolari). Ministrul Sportului, Vitali Mutko, a precizat că reducerile se vor datora mai ales scăderii numărului de hoteluri construite.

Președintele Vladimir Putin s-a declarat încrezător că Rusia va găzdui turneul final, în ciuda suspiciunilor de corupție vizând FIFA și felul cum Rusia a primit organizarea competiției din 2018.

'Noi am luptat în mod onest (pentru a câștiga organizarea Mondialului) și am câștigat. Nu credem că această decizie poate fi pusă în cauză', a afirmat sâmbătă Putin.

Înaintea decretului de luni, organizatorii Mondialului au renunțat deja la construirea a 25 de hoteluri, au redus numărul terenurilor de antrenament și au micșorat capacitatea unor arene, pentru a reduce costurile.

Materialele de construcție sunt asigurate acum de furnizori din Rusia, din cauza declinului rublei față de dolar, ce a dus la creșterea costurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău