Fostul vicepreședinte al Parlamentului European Eva Kaili a fost arestată într-un caz de corupție

  • 11 Decembrie 2022 19:15
Fostul vicepreședinte al Parlamentului European Eva Kaili a fost arestată într-un caz de corupție

Fostul vicepreședinte al Parlamentului European, Eva Kaili, proaspăt revocată din funcție în urma scandalului de corupție în care este implicată, a fost inculpată și dusă în arest, alături de alte trei persoane, duminică în Belgia, relatează Digi24.

Eurodeputata nu a putut beneficia de imunitatea parlamentară. Ea a fost prinsă în flagrant, iar acasă anchetatorii au găsit saci cu bani.

Parchetul federal belgian a precizat duminică că patru persoane au fost duse în arest după inculparea lor de către un judecător de instrucție din Bruxelles pentru „apartenență la o organizație criminală, spălare de bani și corupție”.

Organele de urmărire penală nu au furnizat niciun nume când au anunțat plasarea în arest a celor patru persoane reținute în ultimele 48 de ore, însă o sursă judiciară citată de AFP a indicat-o pe Eva Kaili printre persoanele încarcerate.

Sâmbătă seară a avut loc o percheziție la domiciliul unui al doilea eurodeputat. Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a decis o primă sancțiune împotriva Evei Kaili. Aceasta a rămas fără toate atribuțiile delegate de șefa PE, printre care și aceea de reprezentantă pentru regiunea Orientul Mijlociu.

Aproape toți deputații de stânga, printre care ecologistul Philippe Lamberts în numele grupului Verzilor din PE, au cerut demisia Evei Kaili, exclusă de vineri seară din partidul socialist grec.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău