Fostul vicepreședinte al Boliviei i se alătură lui Evo Morales în Argentina

  • 14 Decembrie 2019 11:00
Fostul vicepreședinte al Boliviei i se alătură lui Evo Morales în Argentina

Fostul vicepreședinte bolivian Alvaro Garcia Linera s-a alăturat în Argentina fostului președinte Evo Morales, informează sâmbătă dpa citând informații apărute vineri în presa locală, preluat de Agerpres.

Linera, care a aterizat în Buenos Aires joi noaptea cu soția și fiica, au fost întâmpinați de Guillermo Justo Chaves, șeful de cabinet al noului ministru de externe argentinian, transmite cotidianul Clarin.

Joi, ministerul de externe a informat că li s-a acordat azil fostului președinte Morales și "altor patru foști membri ai guvernului său".

"Persoanele cărora li s-a acordat azil vor primi statutul permanent de refugiat", conform anunțului făcut de minister.

Morales "a venit pentru a sta" declarase anterior ministrul de externe Felipe Sola pentru postul de televiziune TN.

Președintele argentinian Alberto Fernandez, care a depus jurământul marți, s-a oferit ulterior să acorde azil lui Evo Morales. Fostul lider bolivian a plecat în Mexic pe 12 noiembrie, unde a primit azil, după ce protestele la nivel național ale opoziției față de o presupusă fraudă electorală l-au obligat să demisioneze.

Se speculează că Morales ar prefera Argentina pentru a fi mai aproape de Bolivia. Fostul președinte a venit în Buenos Aires din Cuba, unde a fost supus unui control de sănătate.

Sola a declarat că noul guvern al Argentinei nu recunoaște guvernul interimar al Boliviei și speră în organizarea de noi alegeri cât mai curând posibil.

El a adăugat că se așteaptă ca Morales să nu își exprime opiniile politice în timpul șederii sale în Argentina. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău