Fostul șef al SIS, Vasile Botnari, va fi judecat „în regim secret” pentru expulzarea profesorilor turci

  • 28 Februarie 10:39
Fostul șef al SIS, Vasile Botnari, va fi judecat „în regim secret” pentru expulzarea profesorilor turci

Instanța va examina dosarul privind expulzarea ilegală din R.Moldova a profesorilor turci de la Liceul „Orizont” „conform unei proceduri secrete”.

Procuratura Generală a comunicat despre aceasta pentru Newsmaker.md. Acuzat în acest dosar este fostul director al Serviciului Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari. Procurorii refuză să numească chiar și data ședințelor de judecată.

Ședința preliminară în dosarul despre expulzarea profesorilor turci, în care fostul director Vasile Botnari este unicul acuzat, a avut loc la 12 februarie NM a aflat că la ședință, procurorul Victor Plugaru a insistat ca dosarul să fie examinat „conform unei proceduri secrete”.

Plugaru a precizat pentru NM că investigația a fost „o informație secretă”, de aceea și dosarul este examinat „în regim secret”. Plugaru nu a răspuns la întrebarea reporterului NM, când va avea loc următoarea ședință, dar a menționat că și în instanță va fi imposibil de obținut această informație.

Vladislav Gribincea, directorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, a comunicat pentru NM că dosarele pot fi examinate într-un asemenea regim dacă este vorba despre „un secret de stat”. Totodată, Gribincea a subliniat că „în acest dosar, demult toți le știu pe toate”.

De menționat că la interviul susținut înainte de numirea sa în funcția de procuror general, Alexandru Stoianoglo a declarat că este împotrivă ca dosarele care au stârnit o rezonanță socială să fie examinate în regim închis.

Procurorul general Alexandru Stoianoglo a comunicat pentru NM că „într-adevăr, este împotrivă ca dosarele de rezonanță socială să fie examinate în regim închis”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14
Cer fragmentat
Umiditate:67 %
Vint:3,1 m/s
Wed
13
Thu
15
Fri
15
Sat
16
Sun
16

Curs oficial BNM 26 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3244 0.0321
USD 17.7272 0.0335
RON 3.9914 0.0079
UAH 0.6595 -0.0028
RUB 0.2478 0.0013
Arhivă Radio Chișinău