Fostul șef al secției imagistică de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, condamnat definitiv: ARBI a pus sechestru pe bunuri de 7 milioane de lei

  • 04 Septembrie 2019 11:50
Fostul șef al secției imagistică de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, condamnat definitiv: ARBI a pus sechestru pe bunuri de 7 milioane de lei

Fostul șef al secției imagistică și tomografie computerizată de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală a fost condamnat definitiv

Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție, instanța a dispus confiscarea a 1, 482 milioane de lei. De asemenea, judecata i-a aplicat o amendă în mărime de 270 000 de lei, a dispus încasarea 1 080 000 de lei prejudiciu în folosul CRDM și privarea de dreptul de a ocupa funcții manageriale pe un termen de 12 ani.

De asemenea, pentru a asigura repararea prejudiciului, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale a CNA (ARBI) a aplicat sechestre în valoare de 7 217 000 de lei care au inclus autoturisme, imobile, conturi bancare și mijloace financiare în numerar. Acțiunile au avut loc în cadrul a două cauze penale, pornite de CNA și procurorii anticorupție, pe abuz de serviciu și îmbogățire ilicită.

Amintim că, fostul șef al secției imagistică și tomografie computerizată din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală a fost reținut la 30 iulie 2018, în dosarul „Tomograf 1", în urma unor ample percheziții.

Potrivit materialelor cauzei, în perioada ianuarie 2017 - iulie 2018, fostul șef percepea sistematic de la pacienți, inclusiv de la cei asigurați medical, sume de bani care variau între 950 și 5 400 de lei pentru investigații tomografice. Banii nu erau achitați la casieria spitalului, cu excepția unor încasări sporadice pentru investigații mai puțin costisitoare.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate de la domiciliul și casetele metalice, închiriate de către condamnat la băncile comerciale, mijloace bănești în lei, euro și dolari americani în sumă totală de 6 568 982 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău