Fostul șef al Penitenciarului 13 reținut de către CNA

  • 26 Noiembrie 2016 12:20
Fostul șef al Penitenciarului 13 reținut de către CNA

Fostul șef al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, demis la 11 noiembrie, a fost reținut de către ofițerii CNA pentru pretinse infracțiuni de corupție, transmite IPN.

Potrivi unui comunicat al Procuraturii Generale, Igor Juvala este bănuit de depășirea atribuțiilor de serviciu și anume că ar fi permis unor deținuți să dețină telefoane mobile și să comunice între ei.

Astfel, în urma unei percheziții în celula unde este deținut Veaceslav Platon au fost găsite două telefoane mobile. În comunicat se menționează că temei pentru reținerea lui Juvala a mai servit și declarația unei deținute. Potrivit acesteia, șeful Penitenciarului s-a oferit să-i acorde posibilitatea de a întreține discuții telefonice cu Veaceslav Platon și Vitalie Burlacu care, în acea perioadă, se aflau în urmărire generală.

Presa a scris anterior că la începutul lunii noiembrie un deținut a reușit să evadeze trecând pe lângă punctual de control. Deținutul a fost ajutat să evadeze de un avocat, care i-a dat hainele sale. După ce deținutul, aflat sub anchetă, a părăsit penitenciarul, avocatul a părăsit instituția. La biroul și domiciliul lui Igor Juvala au fost efectuate percheziții, însă nu a fost descoperit nimic compromițător.

În calitate de șef-interimar al Penitenciarului nr.13 a fost numit Igor Pîntea, un fost polițist care fusese învinuit de tortură în dosarele 7 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău