Fostul șef al CIA, Petraeus: „Putin nu se va opri. Moldova și Lituania ar putea fi următoarele. Securitatea noastră începe la granița dintre Rusia și Ucraina”

  • 06 Martie 19:05
Fostul șef al CIA, Petraeus: „Putin nu se va opri. Moldova și Lituania ar putea fi următoarele. Securitatea noastră începe la granița dintre Rusia și Ucraina”

„Un nou mandat al lui Trump va avea mai multă continuitate decât diferențe cu politica externă a lui Biden, dar imprevizibilitatea este o problemă. Putin nu se va limita la invadarea Ucrainei. Și America va trebui să rămână întotdeauna în Orientul Mijlociu”, a afirmă într-un interviu acordat Corriere Della Sera generalul american David Petraeus, care a condus intervențiile în Irak și în Afganistan, apoi a fost director al CIA.

„Vladimir Putin nu se va opri în Ucraina. Moldova, Lituania ar putea fi următoarele. Ambițiile sale se extind cu mult dincolo de Ucraina. Vă reamintesc că, atunci când Putin a fost întrebat care a fost cel mai grav eveniment al secolului al XX-lea, un secol care a avut două războaie mondiale, Marea Criză Mondială și multe alte nenorociri, a spus că cel mai rău lucru a fost dizolvarea Uniunii Sovietice.

El încearcă să reasambleze piesele URSS sau ale Marelui Imperiu Rus, cu cele mai disparate mijloace. Nu trebuie să ne amăgim că se va opri. De aceea, trebuie să sprijinim cu toții Ucraina, pentru că siguranța NATO începe la granița ruso-ucraineană, nu la granițele țărilor NATO. Există mulți factori care vor determina cursul războiului, printre care rezultatele următoarelor alegeri prezidențiale din Statele Unite”, a spus David Petraeus .

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău