Fostul primar de Nisporeni a fost reținut

  • 14 Iulie 2016 09:50
Fostul primar de Nisporeni a fost reținut

Fostul primar al orașului Nisporeni împreună cu un complice au fost reținuți miercuri, 13 iulie, pentru comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari.

Potrivit celor constatate de Procuratura Generală, în perioada lunilor mai 2013 – ianuarie 2014, bănuitul, deținând funcția de primar al orașului Nisporeni și acționând în complicitate cu o persoană civilă, au dobândit prin înșelăciune de la un locuitor al raionului bani în sumă totală de 70 mii euro pentru a-l ajuta la procurarea unor loturi de teren.

Până în prezent însă, victima nu a intrat în posesia terenurilor pentru care achitase banii, acestuia nefiindu-i atribuite în proprietatate loturile de pământ, potrivit unui comunicat al Procuraturii.

Actualmente, fostul primar și complicele său sunt reținuți preventiv pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să depună demers privind aplicarea în privința acestora a măsurii preventive arestul pentru 30 de zile.

Pentru această infracțiune norma penală prevede închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău