Fostul președinte Sarkozy, găsit vinovat de finanțare ilegală a campaniei sale electorale din 2012

  • 30 Septembrie 2021 12:34
Fostul președinte Sarkozy, găsit vinovat de finanțare ilegală a campaniei sale electorale din 2012

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost găsi vinovat joi de finanțarea ilegală a campaniei sale electorale din 2012, la doar șapte luni după ce a mai fost condamnat pentru corupție și trafic de influență, transmite EFE, citat de AGERPRES.

Tribunalul a considerat că Sarkozy, șef al statului între 2007 și 2012, a beneficiat de pe urma unui sistem dublu de contabilitate creat pentru a putea eluda limitele de cheltuieli de campanie impuse de legea franceză.

EFE amintește că această nouă decizie a justiției are loc la șapte luni după ce Sarkozy, în vârstă de 66 de ani, a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare, dintre care doi cu executare și unul de arest la domiciliu, pentru corupție și trafic de influență.

Potrivit Reuters, urmează ca tribunalul să decidă ce pedeapsă va primi fostul președinte. Procurorii cer un an de închisoare, din care jumătate cu suspendare. Este totuși puțin probabil ca Nicolas Sarkozy să ajungă la închisoare în viitorul apropiat, dat fiind că este de așteptat să facă recurs.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău