Fostul președinte peruan Vizcarra, infectat cu coronavirus la 6 luni după scandalul vaccinării cu produsul chinez Sinopharm

  • 26 Aprilie 2021 10:25
Fostul președinte peruan Vizcarra, infectat cu coronavirus la 6 luni după scandalul vaccinării cu produsul chinez Sinopharm

Fostul președinte peruan Martin Vizcarra a anunțat că a fost depistat pozitiv la coronavirus, la șase luni după ce s-a vaccinat anti-COVD-19 anul trecut înainte de lansarea oficială a programului de imunizare, ceea ce a declanșat un scandal politic, transmit AFP și dpa, preluate de Agerpers.

'În ciuda precauțiilor luate pentru a evita să aducem virusul în casă, soția mea și cu mine suntem pozitivi la COVID-19', a scris duminică Vizcarra pe Twitter. 'Familia mea este în izolare. Să nu lăsăm garda jos', a adăugat el.
 
Anunțul survine la finalul unei săptămâni în care Congresul (parlamentul țării) i-a interzis fostului președinte să mai dețină funcții publice pentru faptul că a fost vaccinat în octombrie, cu vaccinul chinezesc de la Sinopharm, în afara programului oficial de imunizare. Vizcarra nu va putea, prin urmare, să ocupe locul de deputat pe care l-a câștigat recent.
 
Martin Vizcarra, în vârstă de 58 de ani, este implicat în scandalul 'Vacunagate', declanșat după ce în februarie a ieșit la iveală că un grup de 470 de persoane au fost vaccinate în secret împotriva COVID-19 înainte de lansarea oficială a campaniei de imunizare. Acest scandal, care a agitat țara timp de câteva zile, a condus la demisia ministrului sănătății, Pilar Mazzetti, și a șefei diplomației peruane, Elizabeth Astete.
 
Martin Vizcarra dezminte că ar fi fost vaccinat peste rând, afirmând că, împreună cu soția sa și fratele său, au fost voluntari într-un studiu clinic înainte de debutul campaniei de imunizare.
 
Fostul președinte rămâne vizat de o anchetă legată de acuzații de corupție din perioada în care era guvernator al regiunii Moquegua, între 2011 și 2014, acuzații pe care le consideră nefondate.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău