Fostul președinte kârgâz, Atambaev, a fost condamnat la peste 11 ani de închisoare

  • 24 Iunie 2020 08:35
Fostul președinte kârgâz, Atambaev, a fost condamnat la peste 11 ani de închisoare

Fostul președinte kârgâz Almazbek Atambaev, judecat pentru rolul său în eliberarea din închisoare a unui lider mafiot, a fost condamnat marți la 11 ani și două luni de detenție, transmit AFP și Reuters.

Atambaev, care a fost arestat în august 2019, a fost condamnat la 134 de luni de închisoare. De asemenea, acuzatului i-au fost confiscate proprietățile și firmele și retrase toate titlurile onorifice, la capătul unui proces considerat un episod al luptei pentru putere cu succesorul său, Sooronbai Jeenbekov.

Judecat pentru presupusul său rol în eliberarea din închisoare a unui șef al mafiei, Almazbek Atambaev este al treilea președinte kârgâz după declararea independenței în 1991 care a avut parte de un sfârșit tumultuos de carieră politică. El risca până la 15 ani de închisoare în acest prim proces.

Almazbek Atambaev, care s-a aflat la conducerea țării între 2011 și 2017, mai este inculpat pentru alte 13 capete de acuzare, printre care organizarea de tulburări masive, de crimă și de luare de ostatici, presupuse fapte legate de reținerea sa în vara anului trecut, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău