Fostul președinte german, Christian Wulff, în fața justiției

  • 12 Noiembrie 2013 11:47
Fostul președinte german, Christian Wulff, în fața justiției

Fostul președinte german Christian Wulff va compărea, joi, în fața justiției, la Hanovra, pentru trafic de influență, o premieră pentru un fost șef de stat în această țară foarte strictă cu privire la oamenii săi politici, relatează Agerpres.

Wulff a fost constrâns să demisioneze la 17 februarie 2012, după ce imunitatea i-a fost ridicată de justiție din cauza acuzațiilor că ar fi beneficiat de anumite avantaje legate de funcția sa.

După o primă informație cu privire la un împrumut în condiții favorabile acordat pentru achiziționarea unui bun imobiliar atunci când era președintele landului Saxonia Inferioară (2003-2010), presa germană a evocat invitații, privilegii și alte avantaje de care ar fi beneficiat fostul șef de stat.

Din toate aceste acuzații, a rămas în final una singură, anume că Wulff, cel mai tânăr președinte din istoria Germaniei, ar fi primit un sejur într-un hotel bavarez și o vizită la Oktoberfest, acuzații pentru care va fi judecat până în aprilie 2014. Costul total al 'cadoului' ar fi de circa 700 de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău