Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili anunță că „își va continua lupta” din Olanda

  • 14 Februarie 2018 18:12
Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili anunță că „își va continua lupta” din Olanda

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, expulzat din Ucraina și trimis în Polonia în această săptămână, a sosit miercuri în Olanda, unde este hotărât „să-și continue lupta”, a declarat el pentru AFP.

„Continuăm lupta”, a spus Saakașvili după sosirea din Polonia, sugerând că intenționează să rămână în Olanda, țara de origine a soției sale.

Mihail Saakașvili a fost arestat luni într-un restaurant din centrul Kievului și trimis imediat în Polonia la bordul unui avion, punându-se capăt unui telenovele politico-judiciare extrem de mediatizate ce durează de luni de zile.

„Saakașvili a sosit miercuri în Olanda și dorește să rămână acolo”, a declarat Oscar Hammerstein, avocatul fostului președinte georgian, adăugând că a mers cu clientul său la Biroul de imigrație din Rotterdam pentru a solicita un permis de ședere.

Fost aliat al președintelui ucrainean Petro Poroșenko, Mihail Saakașvili (50 de ani) a devenit unul dintre cei mai înverșunați oponenți ai săi și a contestat în repetate rânduri puterea ucraineană pe care o acuză de corupție.

„Este foarte fericit că se află în Olanda, nu se aștepta să fie atât de frumos aici”, a mai spus avocatul fostului președinte georgian, care a fost deposedat succesiv de cetățenia sa georgiană și ucraineană și devenit apatrid.

În decembrie, Ministerul de Externe olandez a declarat că legea olandeză îi permite fostului președinte georgian să solicite un permis de ședere temporară deoarece soția sa este cetățean olandez.

Saakașvili este căsătorit cu Sandra Roelofs, 48 de ani, originară din orașul Terneuzen, în sud-vestul Olandei. Cuplul are doi fii, potrivit televiziunii publice.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău